Sitemenu

dinsdag 9 augustus 2022
content-main

weer

Nieuws

Mengvoerprijzen dalen weer

04-08-2009  · 2 reacties

Uit een belronde van het Agrarisch Dagblad blijkt dat de prijzen voor veevoer weer dalen.

Nieuws

Om de consument beter bewust te maken van de kwaliteit van Europese landbouwproducten, wil de EU-Commissie die producten herkenbaarder in de winkelrekken plaatsen.Volgens de commissie moet er dring

Nieuws

Een meerderheid van de Nederlandse vleessector vindt het hoog tijd dat diermeel weer wordt toegestaan in veevoer.

Nieuws

Indien niet snel actie ondernomen wordt om de mondiale landbouwproductie te verdubbelen, zal de wereld geconfronteerd worden met een permanente voedselcrisis en globale instabiliteit.

Nieuws

Herstel landbouwmarkten nog niet voor morgen

20-03-2009  · 2 reacties

Volgens experts van de Europese Commissie weegt minstens tot 2010 de economische crisis op de prijzen van de meeste landbouwproducten. Dat meldt Vilt.

Nieuws

Belg waardeert nationale producten

10-02-2009  · 2 reacties

Belgen vinden het fundamenteel dat er producten uit eigen land in de winkel liggen.

Nieuws

Het ministerie van LNV heeft de maatregelen voor blauwtong serotype 6 versoepeld. De aanpassing houdt in dat het insluitingsgebied is opgeheven en heel Nederland nu alleen nog beperkingsgebied is.

Nieuws

Het ministerie van LNV heeft na jarenlang aandringen van een aantal veehouders de laboratoriumgegevens van ID-Lelystad vrijgegeven met daarin de testgegevens over de aanwezigheid van het mkz-virus

Nieuws

Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) vraagt de Vlaamse minister van Leefmilieu Hilde Crevits het uitrijverbod van mest met minstens zeven dagen uit te stellen. Dat meldt Vilt op zijn website.

Nieuws

Het eerste geval van blauwtong dat donderdag bij een dier in Staphorst is vastgesteld, is van hetzelfde type dat vorig jaar in Nederland voorkwam. Dat meldt Novum.

Opnieuw blauwtong vastgesteld
right