Sitemenu

vrijdag 30 oktober 2020
content-main

voeding

Nieuws

De brochure voeding van runderen van het Belgisch witblauw ras is geactualiseerd. Ook het rantsoenberekeningsprogramma is grondig herwerkt. 

De brochure voeding en het rantsoenberekeningsprogramma is geactualiseerd

Nieuws

Minder krachtvoer nodig met soja Soypreme

20-07-2010  · 2 reacties

Met de volvette soja Soypreme dalen de voerkosten per kilogram vleesaanzet met 25 procent. De dagelijkse groei stijgt tot 10 procent en blijft gedurende het volledige groeitraject constant.

Met Soypreme wordt het aandeel krachtvoer in het rantsoen van mestvee met 50 procent teruggebracht

Nieuws

 ‘Het is absoluut wenselijk dat jonge dikbilvaarzen tot één jaar bijgevoerd worden gedurende de volledige duur van de eerste weidegang.’ Dat is een van de conclusies volgens recent onderzoek van dr. ir. Leo Fiems van het Ilvo, Gent (B).

Jonge Bwb-vaarzen tot één jaar moeten tot maximaal drie kilogram droogvoer per dag bijgevoerd worden

Nieuws

Groei biologische omzet

13-08-2009  · 2 reacties

Consumenten in Nederland besteedden het eerste half jaar van 2009 tien procent meer aan biologische levensmiddelen. Dat meldt de Task Force Marktontwikkeling biologische landbouw.

Nieuws

Vlees en milieu zegt Nederlanders niets

27-05-2009  · 2 reacties

Dat vlees slecht zou zijn voor het milieu, zegt de gemiddelde Nederlandse consument niets.’ Consumenten leggen amper een verband tussen voeding en het milieu,’ meldt Meat & Meal, &lsquo

Nieuws

De 57-jarige Leen Laenens volgt Marianne Vergeyle op als directeur van BioForum Vlaanderen, de koepelorganisatie van de biologische landbouw en voeding.

Nieuws

Onderzoekers van het Franse landbouwonderzoeksinstituut Inra hebben in samenwerking met het bedrijf Photosynthèse een plantencocktail op punt gezet dat het gehalte aan omega 3 in het vlees bescherm

Nieuws

De Belgisch witblauwfokker Dries Timmerman (28) uit het West-Vlaamse Jabbeke is de eerste laureaat van de CRV-Vleesveetrofee.

CRV-Vleesveetrofee voor Dries Timmerman

Nieuws

Nieuws

Belgische wetenschappers die actief zijn op het vlak van voeding en gezondheid gaan zich verenigen in de Belgische Vereniging voor Voeding of Belgian Nutrition Society (BNS). Zo meldt Vilt.

right