Sitemenu

woensdag 25 mei 2022
content-main

vleeskoeien

Adajio hofleverancier

Minder excellente witblauwen in Vlaanderen, ietsje meer in Nederland
Vlaanderen telt er na de exterieurkeuring in het afgelopen werkjaar 24 ‘excellenties’ bij. Dat is iets minder dan de 30 stuks van vorig jaar.

Valse zomerstart

Keuring flirt met houdbaarheidsdatum
Het aantal aanmeldingen voor de keuring te Sint-Lievens-Houtem zet vraagtekens bij de leefbaarheid. De rubrieken misten daardoor breedte, ook al was de kwaliteit in de kop top.

Kampioenskoe breekt slachtrecord

Blonde keuringsvedette Urielle du Moulin is met 828 kilo Nederlands zwaarste slachtkoe
Ze was al acht keer de mooiste blonde d’Aquitainekoe van Nederland, nu is Uriellle du Moulin ook de zwaarste slachtkoe van Nederland. De tienjarige Ogredochter woog levend 1278 en geslacht 828 kilo.

Kampioenskoppel

Moeder en dochter eisen hoofdrol op tijdens zomerkeuring te Sint-Lievens-Houtum
Moeder Birgite en dochter Hannelore van Moorsel zegevierden respectievelijk in de categorie koeien en jonge vaarzen te Sint- Lievens-Houtem. Sobriquet ging in herhaling bij de stieren.

Ramona aan zet

Adajio de Bray levert twee kampioenen in Geel
Weeral Adajio de Bray. Ook op de provinciale fokdag in Geel zet de zwarte Empirezoon zijn zegereeks voort. De fokkerij ‘Van Perenhof' van Louis De Weerdt zegevierde met Ramona.

Excellentscore in totaal 26 keer uitgedeeld

Germinaldochter Davina van de IJzer en Blaktelg Karina de mooiste witblauwen van respectievelijk Vlaanderen en Nederland
De CRV-vleesvee-inspecteurs reikten in het boekjaar 2011-2012 exact 26 keer de excellentstatus uit. Dat gebeurde vijf keer in Nederland en 21 keer in Vlaanderen. Meer dan voorheen variëren de vaders.

Grote prijs voor Gagnante

Germinaltelg dagkampioene derde Grote Prijs Keukens Redant in Erpe-Mere
Ibr- en brucelloseregelgeving kortwiekten het deelnemersveld op de derde Grote Prijs Keukens Redant. Flink wat animo van een talrijk opgekomen publiek was er des te meer in Erpe-Mere.

Vijf keer feest

Germinal domineert in Sint-Lievens-Houtem
In vijf verschillende richtingen trokken de kampioenstitels in Sint-Lievens-Houtem. Geen stier bleek zo dominant als Germinal de Fooz. Dochter Impatiente vormde de kroon op het werk.

Geen stier te bekennen

Albert Soede wil met gesekst sperma genetische vooruitgang verdubbelen - bedrijfsreportage
Zijn veestapel bevat alleen nog vrouwelijke dieren. Albert Soede gebruikt op zijn witblauwkoeien gesekst sperma.

Effie van Terbeck hoogst gepunt met 92 punten

Germinal de Fooz met negen afvaardigingen nog steeds grootinzender onder excellente witblauwen in Vlaanderen en Nederland
Nooit eerder was de lijst excellente witblauwen zo uitgebreid.
right