Sitemenu

woensdag 29 juni 2022
content-main

verbeterd roodbont

Nieuws

Video: natuurlijk afkalven in beeld

17-03-2015  · 5 reacties

Verbeterd roodbonte Rixt (v. Carlo van ‘t Veerhuis) kalfde onlangs op de natuurlijke manier. Haar eigenaar Klaas Tigchelaar zegt dat de omstandigheden optimaal waren voor een natuurlijke kalving.

Klaas Tigchelaar: 'Rixt is klaar voor 2035'

Nieuws

Het stamboek voor het verbeterdroodbontras heeft een nieuw fokdoel gepresenteerd. Het fokken van grotere dieren en met grotere binnenbekkenmaten zijn de opvallendste punten in het nieuwe fokdoel.

Het nieuwe fokdoel voor verbeterd roodbont is gericht op het verhogen van het aantal natuurlijke geboorten

Hoe roder, hoe mooier

Veerman: ‘Minder voerkosten dankzij mais in balen’ - bedrijfsreportage
Met maar liefst veertien dieren reisde de bevlogen verbeterdroodbontfokker Theo Veerman af naar de keuring in Enter, en niet zonder succes.

Mooie strijd, fraaie dieren

Nationale keuring charolais, limousin en verbeterd roodbont in Putten
De epiloog van het keuringsseizoen 2014 lag dit jaar in Putten. Daar verzamelden het limousin-, het charolais- en het verbeterdroodbontras zich voor hun nationale.

Naar vijftig tot zestig procent natuurlijk afkalven

LTO en stamboeken bieden staatssecretaris Dijksma plan van aanpak aan
Over zestien tot eenentwintig jaar zal zestig procent van de Belgisch witblauwen en de helft van de verbeterd roodbonten binnen de stamboeken natuurlijk afkalven.

Focus op vleeskwaliteiten

Dieren van nationaal niveau op vleesveemanifestatie Hulshorst
Er waren weleens meer bezoekers in Hulshorst en ook het aantal dieren op de Vleesvee Manifestatie lag in het verleden hoger. Toch was de kwaliteit van de topdieren van landelijk niveau.

Dikbilrassen behouden

Stamboeken zetten in op fokken grotere binnenbekkenmaten
Om een fokverbod voor dikbilrassen in Nederland te voorkomen, maken de stamboeken van het Belgisch-witblauw- en het verbeterd-roodbontras samen met LTO een plan van aanpak.

Fokkerij houdt je fijn bezig'

Van één pinkje tot een kudde van 85 verbeterd roodbonten op De Leijenhorst - bedrijfsreportage
Op zijn boerderij De Leijenhorst heeft de gepensioneerde ondernemer Rijk van de Mheen een mooie stal staan voor zijn verbeterd roodbonte veestapel.

Topniveau in Enter

Zonovergoten vleesveekeuring kent spannende strijd in de ring
De blonde d’Aquitainekampioenen waren van Europees niveau, de volle ringen bij de verbeterd roodbonten sterk en bij de piemonteses kaapten de fokkers uit Oisterwijk de hoofdprijzen weg.

Brede vrouwelijke top

Van Milligen, Te Riele en Wittingen grootverdieners in Hulshorst
‘Niet zoeken naar verschillen, maar naar overeenkomsten’, schreef de organisatie van de Vleesvee Manifestatie Hulshorst in het gezamenlijke voorwoord van de Belgisch-witblauw- en Verbeterd roodbont ke
right