Sitemenu

woensdag 3 juni 2020
content-main

veehouders

Cliché bijna voorbij

Laveren tussen dwingende vader en te zachte papa - vleesveehouder in vaderrol - kerstspecial
Jonge vleesveehouders zijn wel te vinden voor een praatje over hun vaderschap. Trots als ze zijn op hun bloed, maar over het onderwerp zijn het geen veelpraters.

Boer is zijn positie kwijt"

Publicist Dick Veerman pleit voor verkorten keten tussen producent en consument en het oprichten van geïntegreerde coöperaties
Zo’n 35.000 unieke bezoekers krijgt hij elke maand op zijn elektronische krant foodlog.nl.

Nieuws

Jaar 2013 krijgt 7,1 als rapportcijfer

30-12-2013  · 2 reacties

Gemiddeld geven Nederlandse boeren het jaar 2013 financieel gezien het rapportcijfer 7,1.

Bijna 40 procent van de boeren gaf 2013 een 8 of hoger

Voorkeur voor rond of vierkant

Veehouders kiezen weinig bewust, de keus van de loonwerker telt zwaarder
Toeval en gemak bepalen in sterke mate de keuze voor ronde of vierkante balen. De (kleine) verschillen in bewaarkwaliteit of prijs zijn daaraan ondergeschikt.

Nieuws

In de staten Californië en Washington rijdt een mobiele slachterij die ter plaatse weidedieren slacht. Aldus lijden de dieren niet onder het transport en dat spreekt consumenten en veehouders aan.

Nieuws

Studienamiddag

27-05-2009  · 2 reacties

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) en de Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling (ADLO) van het Departement Landbouw en Visserij organiseren vijf studienamiddagen om de veehouders te informeren

Nieuws

Vanaf de maand mei introduceert BBG gesekst sperma van Belgisch witblauwe ki-stieren in de Belgische en Nederlandse markt.

Nieuws

CRV keert 1,3 miljoen euro omzetkorting uit

17-04-2009  · 2 reacties

CRV keert 1,3 miljoen euro omzetkorting uit aan veehouders in Nederland en Vlaanderen. Dat heeft de ledenraad van CR Delta en VRV besloten.

Korting over sperma-omzet

Nieuws

Onderzoekers van het Franse landbouwonderzoeksinstituut Inra hebben in samenwerking met het bedrijf Photosynthèse een plantencocktail op punt gezet dat het gehalte aan omega 3 in het vlees bescherm

Nieuws

Het Belgisch federaal voedselagentschap FAVV heeft een informatiebrochure voor de veehouders samengesteld met informatie over opkomende dierziekten.

right