Sitemenu

maandag 8 augustus 2022
content-main

samenwerking

Zwaar, zwaarder, zwaarst tijdens SIA in Parijs

Samenwerking tussen blonde d'Aquitainestamboeken resulteert mogelijk in eerste internationale blondekeuring in twintig jaar
Liefhebbers van topkwaliteitsvleesvee konden op de Salon international de l’agriculture (SIA) in hartje Parijs hun hart ophalen.

Hoog niveau in Mariënheem

Jubilerend blonde d'Aquitainestamboek beloond met kwaliteit en animo
In het niet-NVM-jaar zochten de stamboeken van blonde d’Aquitaine en Piemontese opnieuw de samenwerking voor een gezamenlijke nationale.

Veerkracht van een versnipperde sector

Belangen van vleesveebedrijven door variatie in bedrijfsomvang erg divers en soms zelfs tegenstrijdig - Kerstspecial veerkracht
Of je nu vijf zoogkoeien houdt of een stal vol met zeshonderd dieren verzorgt, elke vleesveehouder zoekt naar kennis, wil ervaringen delen en wenst een goede belangenbehartiging.

Dekstieren met rapportcijfers

Nederlandse vleesveehouderij zet professionele stap met centraal stierenopfokstation
De vleesveestamboeken in Nederland zijn een unieke samenwerking gestart: een centrale opfok voor jonge dekstieren.

Anders fokken

Veronne Koot: "Nederlands vlees heeft geen speciale naam"
Veronne Koot is de kersverse voorzitter van het oudste vleesveestamboek in Nederland.

Nieuws

Actuele ontwikkelingen in de dierlijke genetica: inteelt, gevolgen en hoe ermee omgaan. Dat luidt het centrale thema van de eerste Vlaamse fokkerijdag georganiseerd op 28 oktober 2009.

Nieuws

Studienamiddagen afmesten van stieren

19-05-2009  · 2 reacties

Na een woelige periode van dure grondstoffen en lagere marktprijzen voor rundvlees die de sector nog niet helemaal heeft kunnen verteren, heerst er een algemene economische crisis op wereldniveau.

Nieuws

Vanaf de maand mei introduceert BBG gesekst sperma van Belgisch witblauwe ki-stieren in de Belgische en Nederlandse markt.

Nieuws

Onderzoekers van het Franse landbouwonderzoeksinstituut Inra hebben in samenwerking met het bedrijf Photosynthèse een plantencocktail op punt gezet dat het gehalte aan omega 3 in het vlees bescherm

Nieuws

De Nederlandse ki-organisatie KI Samen gaat in Wallonië een samenwerkingsverband aan met Génétique Avenir Belgimex en Fabroca. Dat meldt het Waalse landbouwblad Le Sillon Belge.

right