Sitemenu

maandag 8 augustus 2022
content-main

nationale keuring

Nieuws

Verhitte strijd op nationale in Putten

23-10-2012  · 2 reacties

De nationale keuring in Putten van de charolais-, verbeterd-roodbont- en limousinstamboeken zorgde afgelopen zaterdag voor spraakmakende kampioenen.

Limousinstier Ange (v. Nenuphar) prolongeerde zijn titel van vorig jaar met glans

Nieuws

Vanessa is Nederlands mooiste hereford

14-09-2011  · 2 reacties

Tijdens de nationale herefordkeuring in Dalfsen is Vanessa 306 P algeheel kampioene vrouwelijke dieren geworden. Ruim veertig dieren namen deel aan het veertiende nationaal kampioenschap voor herefords.

Mandix Dublin prolongeert titel mannelijke dieren van 2010 (foto: G. J. Maathuis)

Nieuws

Het charolaisras was voor de nationale keuring te Putten in aantal naar verwachting en toonde in het vrouwelijk vee goede kwaliteit.

Division North Lake Farms (v. Ultrillo), kampioene bij de koeien

Nieuws

Een half feest was het zeker niet voor Teus Dekker (Cowporation bv) uit Alblasserdam. Zijn eerste deelname aan de nationale limousinkeuring met vijf dieren werd bekroond met vier 1a-plaatsen en één 1b-plek.

Beke (v. Valseur), kampioen bij de stieren

Nieuws

Emigredochter, Blauwhoeve Ester 2, van A. Ausma uit De Wilp werd ter gelegenheid van de Nederlandse nationale witblauwkeuring  te Breukelen door de jury aangewezen als beste Nederlands gefokte witblauwe ouder dan 12 maanden. 

Vlnr. Ymelde du Paillaert, Feline de l'Ecluse en Blauwhoeve Ester 2

Nieuws

De hoofdrol op de Franse nationale charolaiskeuring te Clermont-Ferrand was weggelegd voor Casimir en Bohème.

Seniorkampioen en algemeen kampioen Casimir (v. Alcapone)

Nieuws

Disco, de nationale jeugdkampioen 2009, van de geëmigreerde Nederlanders Ton Hartman en Peter Thissen, zet zijn zegereeks voort. Op de nationale Franse blonde d'Aquitainekeuring te Les Herbiers werd de Ronaldozoon ditmaal uitgeroepen tot kampioen bij de jonge stieren.

Disco op de hoogste podiumplek in 2009

Nieuws

Met unanimiteit van de jury kreeg Orageuse du Fond de Bois de titel bij de koeien toegewezen op de nationale witblauwkeuring te Libramont. Ook kreeg ze de titel algemeen kampioene toebedeeld.

Orageuse du Fond de Bois, kampioene 2010

Nieuws

Met zes maal rubriekswinst en twee kampioenstitels stond de fokstal van Carl Mintjens in het middelpunt van de belangstelling op de nationale blonde d’Aquitainekeuring te Libramont.

Titel beste fokkerijgroep voor Carl Mintjens uit Oostmalle
right