Sitemenu

maandag 8 augustus 2022
content-main

genomen

Genoomselectie drijft blondefokkerij

Frans fokveebestand van het blonde d'Aquitaineras verdubbelde in periode van twintig jaar - VeeteeltVlees 10 jaar - 10 jaar fokkerij
De Franse blonde d’Aquitaine ging er de afgelopen tien jaar wat betreft karkasgewicht en hoogtemaat op vooruit.

DNA-fokkerij in versnelling

Met het ontrafelen van het volledige DNA van honderden topstieren wil de uitvinder van genomic selection Ben Hayes andermaal een reuzenstap maken
Ben Hayes is één van de grondleggers van de techniek genomic selection. De Australische onderzoeker richt zich nu op het volledig ontrafelen van het genoom van stieren.

Grasveredeling staat niet stil

Opbrengst van gras blijft hoofdzaak, ondanks nieuwe trends en innovaties - hoofdartikel Gras deel 2
De graszaadveredeling staat niet stil. Marktleider Barenbrug is alert op nieuwe technieken en trends.

Genoomselectie

Het economisch optimum ligt niet alleen bij meer bespiering - serie 'Alles is chemie', deel 4
Vragen aan prof.

Nieuws

KI Samen uit het Nederlandse Grashoek heeft haar witblauw stierenpopulatie laten testen op het recent ontdekte dwerggroeigen.

Nieuws

Zoogkoeienpremie ook na 2013 behouden

20-11-2008  · 2 reacties

De Europese Landbouwraad heeft de expliciete bevestiging gegeven dat de gekoppelde zoogkoeienpremie ook na 2013 kan behouden blijven.

Nieuws

In België is een verdacht geval van blauwtong type 1 aangetroffen. Dat heeft het FAVV, het Belgisch Voedselagentschap, donderdagavond bekendgemaakt.

Nieuws

EU wil update van slachttechnieken

16-09-2008  · 2 reacties

De wijze van slachten in Europa wordt onder de loep genomen en mogelijk veranderd. Dat meldt de nieuwsbrief van Meat & Meal. De Europese Commissie vindt de huidige regels gedateerd.

Nieuws

De Algemene Inspectiedienst heeft bij vier runderen verboden groeihormonen aangetroffen. De uit België afkomstige dieren waren bij een Nederlandse slachterij afgeleverd.

Nieuws

right