Sitemenu

maandag 8 augustus 2022
content-main

europa

Europese standaard

Blonde d'Aquitainestamboeken zetten in op uniforme beoordeling exterieur
Al zes jaar werken Europese stamboeken van het Blonde d'Aquitaineras aan het meer uniform beoordelen van hun dieren.

Bestrijding ibr een politiek en economisch spel

Nederlands diergezondheidsimago onder druk door uitblijven ibr-bestrijding
Steeds meer Europese landen gaan over tot verplichte ibr-bestrijding. In Nederland geldt een vrijwillige deelname, maar dat werkt niet positief op het diergezondheidsimago.

Opleving vleesprijzen

In Europa alleen redelijk eindresultaat met behulp van subsidies
Het International Farm Comparison Network (IFCN) analyseerde de vleesveehouderij op alle onderdelen wereldwijd aan de hand van de cijfers van 30 vleesveebedrijven over het jaar 2002.

Nieuws

De Europese lidstaten hebben de invulling van de precieze procedure en de modaliteiten over het burgerinitiatief goedgekeurd. Het burgerinitiatief geeft inwoners van de EU de kans zich rechtstreeks tot de Europese Commissie te richten en er om wetgevende voorstellen te vragen.

Eén miljoen handtekeningen kunnen EU-Commissie voortaan tot wetgeving dwingen

Nieuws

De Europese ministers van Gezondheid zijn het eens geraakt over de informatie die de voedingsindustrie moet meedelen op verpakkingen van voedingsproducten. Voor vlees moet het land van oorsprong worden aangegeven.

Land van oorsprong weldra verplicht op vleesverpakking

Nieuws

Het Europees parlement vindt dat de Europese Commissie maatregelen moet nemen om de situatie in de veehouderij te verbeteren. In een resolutie stelt het parlement dat er onder meer iets moet gedaan worden aan de hoge voerkosten. Dat meldt Vilt.

EU moet hoge voerkosten voor de veehouderij aanpakken

Nieuws

De Europese Unie trekt volgend jaar 250 miljoen euro uit voor de strijd tegen dierziekten en een betere bescherming van dier- en volksgezondheid. Maar liefst 138 programma’s zullen financiële EU-steun ontvangen.

250 miljoen euro voor de strijd tegen dierziekten en een betere bescherming van dier- en volksgezondheid

Nieuws

De Europese federatie van mengvoederfabrikanten (FEFAC) vraagt de Europese Commissie om graan uit de interventievoorraad van de Europese Unie op de markt te brengen. Dit om de prijsstijgingen op de graanmarkt te temperen.

Volgens de Europese federatie worden prijsstijgingen vooral veroorzaakt door speculanten

Nieuws

Europese export rundvlees in de lift

03-08-2010  · 6 reacties

De Europese export van levende runderen en rundvlees is in de eerste vijf maanden van 2010 met bijna 18.000 ton gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De import uit Zuid-Amerika daalde. Dat meldt het Agrarisch Dagblad.

Europese export rundvlees stijgende, import dalende

Nieuws

Versoepeling bse-maatregelen in zicht

19-07-2010  · 2 reacties

De EU-commissie stelt voor om een aantal Europese maatregelen in de strijd tegen de dollekoeienziekte (bse) te versoepelen.

EU-commissie doet voorstel om leeftijdsgrens voor bse-testen op te trekken
right