Sitemenu

dinsdag 9 augustus 2022
content-main

dieren

Nieuws

In aanloop naar de VN-klimaatconferentie in november 2021 in Glasgow, wordt er vanuit de landbouw(onderzoekers) uitgekeken naar het al dan niet overnemen van de nieuwe wetenschappelijke inzichten betreffende de impact van methaan. Naast de huidige gebruikte GWP-berekening circuleert er ook een GWP*-berekening. Voor de impact vanwege methaan van herkauwers kan dat een groot verschil opleveren. 

Indien de methaanemissies van koeien gelijk blijven in de tijd is de impact op de opwarming van de aarde veel kleiner met de nieuwe GWP*-benadering

Nieuws

Actuele ontwikkelingen in de dierlijke genetica: inteelt, gevolgen en hoe ermee omgaan. Dat luidt het centrale thema van de eerste Vlaamse fokkerijdag georganiseerd op 28 oktober 2009.

Nieuws

Duitse vleessector wil geen kloonvlees

03-08-2009  · 2 reacties

De Duitse politiek en vleesindustrie hebben zich uitgesproken tegen kloonvlees. Volgens de sector kleven er onder meer ethische bezwaren tegen deze productiewijze.

Nieuws

Het blonde d’Aquitaine keuringsveld was voor de nationale keuring te Libramont met 72 inzendingen iets minder goed goed gevuld dan vorig jaar.

Nieuws

Gilles Lequeux :

28-07-2009

Voor de nationale limousinkeuring te Libramont had het stamboek Gilles Lequeux als keurmeester aangezocht.

Nieuws

In de staten Californië en Washington rijdt een mobiele slachterij die ter plaatse weidedieren slacht. Aldus lijden de dieren niet onder het transport en dat spreekt consumenten en veehouders aan.

Nieuws

Bij een routinecontrole op een bedrijf in Aalten (Gelderland) is bij een jonge stier blauwtong vastgesteld. Het is in Nederland het eerste geval in 2009.

Nieuws

De promotiedag van de Antwerpse witblauwfokkers voor het Belgisch witblauw ras groeide op zondag 12 juli uit tot een grote, feestelijke familiehappening met een reuze barbecue, gratis attracties vo

Nieuws

Aan Weylander Premium Rosé Kalfsvlees werd recent het ‘Beter Leven Keurmerk’ van de Dierenbescherming met 1 ster toegekend.

Nieuws

De drie grootste supermarkten in Brazilië verkopen niet langer rundvlees van dieren die gekweekt werden in ontboste gebieden. Dat meldt het persagentschap Reuters.

right