Sitemenu

dinsdag 9 augustus 2022
content-main

beleid

Dikbilrassen behouden

Stamboeken zetten in op fokken grotere binnenbekkenmaten
Om een fokverbod voor dikbilrassen in Nederland te voorkomen, maken de stamboeken van het Belgisch-witblauw- en het verbeterd-roodbontras samen met LTO een plan van aanpak.

Nieuws

Het Nederlandse kabinet wil onderzoek laten doen naar alternatieven voor vlees en zuivel. Dat staat in de Nota Duurzaam Voedsel die minister Gerda Verburg, minister van LNV, presenteerde.

Nieuws

Argentinië is voor het eerst in haar geschiedenis volgend jaar mogelijk netto-importeur van rundvlees.

Nieuws

De 57-jarige Leen Laenens volgt Marianne Vergeyle op als directeur van BioForum Vlaanderen, de koepelorganisatie van de biologische landbouw en voeding.

Nieuws

Speciaal voor zorgboeren, boeren die willen verbreden en andere betrokken partijen vindt op 21 april aanstaande de Dag van de Zorglandbouw plaats te Apeldoorn, Nederland.

Nieuws

Nieuws

Belgische wetenschappers die actief zijn op het vlak van voeding en gezondheid gaan zich verenigen in de Belgische Vereniging voor Voeding of Belgian Nutrition Society (BNS). Zo meldt Vilt.

Nieuws

‘Het ministerie van landbouw wil streekproducten verankeren in het beleid.’ Dat zei Marcel Vernooij van LNV op de themamiddag over Europese bescherming van streekproducten.

Nieuws

Zoogkoeienpremie ook na 2013 behouden

20-11-2008  · 2 reacties

De Europese Landbouwraad heeft de expliciete bevestiging gegeven dat de gekoppelde zoogkoeienpremie ook na 2013 kan behouden blijven.

Nieuws

VRV nodigt haar leden uit voor de jaarlijkse ledenvergaderingen. De coöperatie wil graag met de leden het beleid en de toekomstvisie delen op:
woensdag 23 januari:

right