Marie-Andrée Roetynck: ‘Extreme bevleesdheid zoeken we niet meer’ - bedrijfsreportage
Met de kampioenstitel van Monarquedochter 5394 stond de familie Roetynck in februari dit jaar in de kijker op het Franse Salon International de l’Agriculture (SIA).
Dirk Lips: 'We evolueren niet naar meer extensieve, maar juist meer intensieve landbouw' - VeeteeltVlees 10 jaar - 10 jaar portretten
Rundvleesproductie op basis van alleen plantaardige grondstoffen komt onder druk. Kansen zijn er wel voor rundvleesproductie op echte graaslanden of recycling van nevenstromen.
Afmester Luc Mauroy: 'We hebben zelf vragen bij de vraag naar vlees'
Nog even en dan zijn ze allemaal leeg, de stallen van Luc Mauroy uit het Waalse Eghezée. Belgiës grootste afmester zet daarmee een punt achter die carrière.
Congres legt van riek tot vork zwakke plekken in de vleesveehouderij bloot, maar reikt tegelijkertijd ook handvatten aan om beter te presteren
Twee vleesveecongressen in Vlaanderen bieden een multidisciplinaire aanpak om via een brede bijscholing het uitbaten van een vleesveebedrijf succesvoller te maken.
Boekhoudexpert Marc Cools: 'Investeringsdrang bij vleesveehouders is terug van weggeweest' - serie Economie [deel 3]
Door investeringen stijgen de vaste kosten per zoogkoe. De toegerekende afschrijvingen en intresten hebben hun weerslag op het uiteindelijke inkomen uit arbeid.
Dirk Audenaert - 'Een uitgekiend rantsoen verdient meer dan ooit onze aandacht' - serie Economie [deel 2]
Variabele kosten vormen de grootste kostenpost op een gesloten vleesveebedrijf. Uit de omzet en de variabele kosten zijn de kengetallen voersaldo en saldo te berekenen.