Sitemenu

dinsdag 9 augustus 2022
content-main-left

Nieuws

Verhitte strijd op nationale in Putten

23-10-2012  · 2 reacties

De nationale keuring in Putten van de charolais-, verbeterd-roodbont- en limousinstamboeken zorgde afgelopen zaterdag voor spraakmakende kampioenen.

Bij de charolais won een koe die zich vergezelde van een tweeling, bij de verbeterd roodbonten wist een bijschrijver de kampioenstitel op te eisen en bij de limousins domineerde één inzender de keuringsring.

Ange prolongeert titel

Bij de limousins was Cowporation uit Alblasserdam heer en meester in de ring. Bijna alle kampioenstitels gingen naar Teus Dekker en zijn team. Dekkers stier Ange (v. Nenuphar) prolongeerde de titel van vorig jaar met glans. Bij de koeien was de enorm bevleesde Eloni (v. Bacchus) de allerbeste.

Alleen fokstal Van 't Hoogeveld wist de hegemonie van Cowporation te doorbreken. Gratia van 't Hoogeveld (v. Mas du Clo) van de familie Buist-van der Goot uit Eelde werd kampioen bij de jonge vrouwelijke dieren. En hun Areltsje van 't Hoogeveld eindigde achter kampioen Eloni op de reserveplaats bij de oudere koeien. De kampioenen bij de stieren, vaarzen en pinken (alsook de reservetitels) gingen allemaal naar Cowporation, die met een elftal ook de bedrijfsgroepen won.

Verrassende verbeterd-roodbont-kampioen

Bij de verbeterd roodbonten stond het publiek ook aan de ring gekluisterd. Daar werd heel verassend Sandra 5 (v. Herman) kampioen. Ze stond niet in het boekje, want haar eigenaar Gert Meijers uit Loosdrecht was een bijschrijver.

Evert Rozendaal van Rozendaals Rosés uit Putten deed ook goede zaken. Met Gertinus van de Volenbeek (v. Tinus) won hij bij de oude stieren, terwijl Gonda 11 van Volenbeek (v. Gerko) gekroond werd tot Miss Toekomst. Bij de mannelijke dieren ging de prijs van Mister Toekomst naar de fraaie Maarten van de Oude Smitse (v. Rocco) van Roel de Smit uit Amstelveen.

Smaakmaakster bij charolais

De charolaiskeuring mocht zich verheugen op smaakmaakster Northlake Farms Nfl Division. De koe van maatschap Noordermeer uit Oudenhoorn was vergezeld van haar tweelingkalveren Hetty en Hendrik en werd kampioen bij de koeien. Ook de kampioensstier Cooper (v. Nickel) kwam uit hun stal van Northlake Farms en daarmee haalde maatschap Noordermeer een mooie dubbelslag.

De Catharinahoeve van Veronne Koot en Maarten Hoogenbosch uit Den Burg leverde de kampioen bij de jonge stieren: de hoornloze Henkel van Texel. Het mooiste jonge vrouwelijke dier kwam uit de stal van Peter van Nieuwenhuijzen uit St. Philipsland: Don Juandochter Gracieuse van de Helenahoeve.

In de komende editie van Veeteeltvlees leest u een uitgebreid verslag met foto’s van de Nationale keuring in Putten.

Limousinstier Ange (v. Nenuphar) prolongeerde zijn titel van vorig jaar met glans
Limousinstier Ange (v. Nenuphar) prolongeerde zijn titel van vorig jaar met glans
right