Sitemenu

maandag 10 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Actiegroep Agractie start een stickeractie om consumenten te attenderen op boervriendelijke en boeronvriendelijke producten in de supermarkt.

Agractie heeft drie verschillende stickers laten maken. De sticker ‘niet duurzaam’ is bestemd voor producten die onnodig vanuit het buitenland worden geïmporteerd. De sticker ‘geen eerlijke prijs voor de boer’ kan op producten waarvoor boeren een te lage prijs krijgen. De derde sticker is positief met de tekst ‘boervriendelijk’.

Niet verantwoordelijk voor uitvoering

De actiegroep roept boeren en betrokken burgers stickers te plakken op producten in de supermarkt. Hiermee willen ze consumenten bewust maken en supermarkten wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Overigens heeft het CBL, de belangenbehartiger van de supermarkten, al laten weten dat stickers plakken op producten in de supermarkt niet mag voordat deze zijn afgerekend bij de kassa. Agractie Nederland laat dan ook nadrukkelijk weten slechts de middelen beschikbaar te stellen en niet verantwoordelijk te zijn voor de uitvoering.

Bestellen via website

De stickers kunnen worden besteld via de website van Agractie. Er zijn 200.000 stickers gemaakt. Plakkers worden opgeroepen foto’s van producten met stickers te mailen naar Agractie. Met deze foto wil de actiegroep zo veel mogelijk publiciteit genereren.

Agractie heeft drie soorten stickers laten drukken
Agractie heeft drie soorten stickers laten drukken
right