Sitemenu

zondag 7 juni 2020
content-main-left

Nieuws

Titandochter Noblesse van Luc De Bel uit Aalter ging tijdens Agriflanders in Gent aan de haal met twee bekers. Op de nationale keuring voor blonde d’Aquitaines scoorde Noblesse de zege van het dier met de beste raseigenschappen en de zege in de middencategorie van de jongvolwassen vaarzen.

In de middencategorie liet Titandochter Noblesse Hilariotelg Nouba van de familie Loterman uit Brakel achter zich. In de overige rubrieken was de fokstal van Carl Mintjens uit Oostmalle oppermachtig. Bij de jongste vaarzen resulteerde dat in winst voor Odalie (v. Hilario) vóór stalgenote Nostalgie (v. Arlequin).

Bij de volwassen koeien was Gupetia (v. Vaillant), alweer van Mintjens, te sterk voor Louisa (v. Curti) van Floris en Carl Arnauts uit Glabbeek. Bij de zoogstellen kwam de zege dan weer bij fokkoe Lavande (v. Berlioz) en haar kalf 5550 (v. Froment) van Peter De Brabander uit Merelbeke uit.

Imponerende stieren

Onder de oudere stieren wist Dustinzoon Jambon van familie Lauryssen te imponeren. Hij won de zege voor Ecussonzoon Lagon van Luc Vervaele uit Zwevezele.

Met winst voor BAC Nimo (v. Imposant) in de middencategorie stieren kon Carl Mintjens nog weer de prijzenkast spijzen. Hij haalde het op Gericaultzoon Mistral van Koen en Nicolas De Pagie uit Loenhout.

In de jongste mannelijke reeksen greep fokstal Mintjens uiteindelijk net naast de zege. Nadal (v. Elvis) moest er nipt de duimen leggen voor Imperialzoon 1791 van Luc De Bel, die de beker naar huis meepakte.

 

Noblesse (v. Titan) van Luc De Bel, dier met beste raseigenschappen
Noblesse (v. Titan) van Luc De Bel, dier met beste raseigenschappen
right