Sitemenu

donderdag 4 juni 2020
content-main-left

Nieuws

Voor de derde keer was Oldebroek gastlocatie voor de bwb-keuring voor regio Noordoost. Vooral voor Jaap Worp uit Benningbroek was de editie van 2019 bijzonder succesvol. Hij ging naar huis met maar liefst drie kampioenen.

Bij de stierkalveren van 0-6 maanden sleepte Ophir van de Rieten (v. Ultimo) van Lamert Polinder uit Nunspeet het kampioenschap in de wacht. De jongere Kanjer van Stelt (v. Storm) van de familie Steltenpool uit Obdam werd reservekampioen.
Bij de stieren van 6-12 maanden oud viel de keuze voor de kampioen op Hazardzoon Bertus van de familie Horlings uit Ruinen.
De rubriek mannelijk van 1 tot 2 jaar was bijzonder goed gevuld. Hier ging het kampioenschap naar Thijs ut de Groe (v. Hazard)  van Gerrit Bonestroo uit Nunspeet. Na lang wikken en wegen bij de jury haalde Thijs het net van Tyson van de Roomspolder (v. Ultimo) van de familie Horlings.

Benningbroeks feest

Bij de vaarskalveren 0-6 maanden ging het kampioenschap naar de zeer complete Janneke (v. Ultimo) van Jaap Worp uit Benningbroek, haar secondante was Tina 30 van ’t Hul (v. Rudolf), eigen aan Gerrit Bonestroo.
Ook het kampioenschap vaarskalveren van 6-12 maanden werd gewonnen door Jaap Worp. Ditmaal met een dochter van Attribut, Caroline 15, een zeer correcte goed belijnde brede vaars. De reservekampioen Truus ut de Groe (v. Or) moest de duimen leggen aan Caroline.
Bij de vaarzen van 1-2 jaar liet Jaap Worp wederom van zich horen, nu met zijn kampioene Carolien 12. Deze zeer zware, correcte vaars met een speciaal type is een dochter van Argan. Zij haalde het in de kampioensstrijd van Talien ut de Groe (v. Hazard) van familie Horlings.
In de rubriek koeien werd Cabriole (v. Hazard) van de familie Boerkamp uit Beemte-Broekland reservekampioen. Deze koe stond in een zeer magere conditie, maar evenzeer liet ze veel kwaliteiten zien. De kampioenstitel ging naar de mooie zwarte Elle van t’ Staverhul (v. Argan) van Lamet Polinder. 

Excellente loten

Het zoogstel van Mees van Laar uit Barneveld met Harmonie van ’t Staverhul en haar kalf Impressie behaalde in deze rubriek het kampioenschap. Dit mooie evenredige stel liet veel vleeskwaliteiten zien. 
De bedrijfsgroep mannelijk werd gewonnen door de heer Bonestroo met een lot zeer excellente stieren. Bij de bedrijfsgroepen vrouwelijk ging het kampioenschap naar de familie Horlings, een zeer mooi lot vaarzen met correct beenwerk en ruime ontwikkeling.

 

Alle kampioenen van Oldebroek op een rij
Alle kampioenen van Oldebroek op een rij
right