Sitemenu

zondag 7 juni 2020
content-main-left

Nieuws

Tijdens de nationale Piemontese keuring in Mariënheem werd Fridie 62 van Antonie van Gelder uit Hoge Hexel algemeen kampioen. Bij de mannelijke dieren ging de dagtitel naar Bonito 99 van Louis Bonestroo uit Nunspeet.

Nataledochter Fridie 62 werd kampioen bij de jonge koeien en kreeg in haar strijd om het algemeen kampioenschap vooral concurrentie uit haar eigen stal. Haar volle zus Fridie 68 won bij de vrouwelijke dieren van twee tot drie jaar en bij de oudere koeien was het Norma 34 (v. Janick) die het kampioenslint kreeg omgehangen. Daarbij kwam ook de kampioen vrouwelijk van één tot twee jaar uit de zeer succesvolle Van Gelder stal: Norma 50. De allerjongste klassen met vrouwelijke dieren werd gewonnen door Superga van de Kreitehei (v. Regalo) van Cees van de Nostrum en Bas Basemans uit Oisterwijk. Bij de vaarzen in de leeftijd van 8 tot en met 12 maanden was Griota 32 (v. Ostu) van Henk Hengsteboer uit Nieuwleusen de sterkste.

Bonito-bloed bij de stieren

Hengsteboer was indirect ook succesvol bij de mannelijke dieren. Alle kampioenen hebben Bonito-bloed door de aderen lopen, oftwel stieren en vaderdieren die uit de fokkerij van Hengsteboer komen. Fortwijk 288 (v. Bonito 88) van Jan Dekker uit Veeningen werd kampioen bij de stiertjes tot 8 maanden. Bonito 99 (v. Ottimo) van Louis Bonestroo uit Nunspeet was de fraaiste stier in de klasse van 8 tot en met 12 maanden en werd ook nog eens dagkampioen bij de mannelijke dieren. Met een eerste plaats voor zijn afstammelingengroep was Fortwijk Bonito 73 -net als vorig jaar op de NVM- zeer succesvol. Bonito 73 was zelf niet op de keuring aanwezig. De Orlandozoon is nog actief in de dekdienst en zijn sperma is beschikbaar bij CRV.

Klik hier om de foto's van de rubriekswinnaars en de kampioenen te bekijken.

De kampioenen op een rij in Mariënheem
De kampioenen op een rij in Mariënheem
right