Sitemenu

zondag 7 juni 2020
content-main-left

Nieuws

De tien jaar oude Deane van ’t Hoogeveld heeft het algemeen kampioenschap gewonnen tijdens de nationale limousine keuring in Marënheem.

De uiterst vitale en gerekte Pacha 19-dochter van Hoogeveld BV uit Eelde won eerder op de dag al overtuigend de titel bij de oudere koeien, ten koste van koppelgenote Corien (v. Valere).

Nieuw tijdperk met fijntypisch dieren

Voor het eerst nam de limousin vereniging deel aan de nationale kampioenschappen. De vereniging telt inmiddels ruim 70 leden en vier bedrijven hadden dieren ingezonden. ‘Het tijdperk van dieren met grof botwerk is duidelijk voorbij’, zo constateerde jurylid Kees Hietberg tevreden na afloop. ‘We hebben vandaag juist veel fijntypische dieren gezien, die vleesaanzet met finesse en hardheid weten te combineren.’ Jeugdkampioene Mignonne van ’t Hoogeveld (v. Ivan P) van Hoogeveld was daarvan een voorbeeld. Ze verwees Nina (v. Ianis) van de familie Kreuger uit Loenersloot naar de reservetitel. De enige aanwezige stier was Nomer P van ’t Hoogeveld. De solide Ivan P-zoon van Hoogeveld miste de laatste kracht in het beenwerk, maar was wel ruim ontwikkeld.

Klik hier om de fotoserie van de rubriekswinnaars en de kampioenen te bekijken.

Kampioene Deana van 't Hoogeveld met haar zogende kalf Odessa (v. Ivan)
Kampioene Deana van 't Hoogeveld met haar zogende kalf Odessa (v. Ivan)
right