Sitemenu

zondag 7 juni 2020
content-main-left

Nieuws

Alleen dieren met een jeugdige uitstraling en excellent beenwerk kwamen tijdens de nationale keuring van verbeterd roodbont in Mariënheem in aanmerking voor de titels.

Neem Bowi van Vredenburgh van Jan te Riele uit Vaassen. Jurylid Adrie van Gent stak de loftrompet uit over de dochter van Josina Jos vanwege haar rechte beenstand maar vooral vanwege haar jeugdige uitstraling. Bowi won de klasse 4 tot 12 maanden oude dieren.

Natuurlijk afkalven

Bij de 1 tot 2 jarige dieren ging de titel naar de gerekte Bunthoeve Coba 133 (v. Carlo Veerhuis) van Aalt van de Bunt uit Dronten. Het dagkampioenschap bij de vrouwelijke dieren bleek een prooi voor machtige Van Volenbeek Lativa 31 (v. Noek van Vredenburg). De grote, stijlvolle Lativa van Bert van Abeelen uit Dorst, heeft niet alleen een fraaie bespiering en sterke klauwen, ze kalfde ook al een keer natuurlijk af.

Guus wordt dagkampioen

Lang in het skelet was ook Guus van het Veldzicht (v. Dario). De uiterst correct gebouwde Guus, afkomstig uit de stal van Harrie Hutten uit Geesteren werd uitgeroepen tot dagkampioen, nadat hij eerder al de sterkst bleek bij de oudere stieren. Veel lof was er ook voor Orlando (v. Dorus) van Aart Veldhoen uit Fijnaart. Orlando blonk uit in zijaanzicht, in diepte van de bil en stapte op hard beenwerk door de ring en won in de leeftijdscategorie 1-2 jaar. Martijn (v. André) van Johan van der Ven won bij de stierkalveren 4 tot 8 maanden.

Klik hier om foto's van de rubriekswinnaars en kampioenen te bekijken.

De kampioenen van verbeterd roodbont op een rij
De kampioenen van verbeterd roodbont op een rij
right