Sitemenu

zondag 7 juni 2020
content-main-left

Nieuws

Illusion van Henk Stegeman en Imperial van Johan Schilder zijn op zaterdag 27 oktober in Mariënheem, tijdens de nationale keuring van de Blonde d’Aquitaines uitgeroepen tot algemeen kampioenen.

Met het algemeen kampioenschap volgde Illusion (v. Darling) haar volle zuster Havanaise op, die vorig jaar nog de hoofdprijs in de wacht sleepte. De koe van Henk Stegeman uit Laren won de rubriek met zoogstellen, waarbij ze werd vergezeld door haar bijzonder fraaie kalf Opium (v. Guernica). Illusion wist een aantal gerenommeerde koeien achter zich te laten in de grote finale. Zoals Harielle du Moulin van Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel. De machtige dochter van Aleator won de klasse koeien van drie jaar en ouder. Bij de jongere koeien zag Harielle dat haar dochter Nharielle du Moulin (v. Justin) het reservelint kreeg omgehangen en de titel Miss Future in ontvangst nam. Kampioen bij de vrouwelijke dieren van één tot drie jaar werd de zeer elegante Nancy JE, een Fromantdochter uit de stal van Jan Eggerink uit Wierden.

Gerritsen sterk bij stieren

Bertus Brink uit Klarenbeek leverde de jongste vrouwelijke kampioen: Ortensia (v. Jérémie). Ook de kampioen bij de stieren van één tot drie jaar was voor Brink, de door Marcel Gerritsen gefokte Nero Malo (v. Gaillard) kreeg het kampioenslint omgehangen. Gerritsen scoorde ook bij de jongste categorie stieren met Okko Malo. De zoon van Fromant werd kampioen bij de stieren tot één jaar. Zijn halfzus (ook van de succesvolle stier Fromant) Milly Malo werd uitgeroepen tot het vrouwelijke dier met de beste slachteigenschappen.

Breed veld met winnaars

Het algemeen kampioenschap bij de mannelijke dieren ging naar de kampioen bij de oudere stieren: de in Frankrijk door Ton Hartman en Peter Thissen gefokte Imperial (v. Flamenco) van de Woeste Hoeve uit Hoogwoud. De stier van Johan Schilder kreeg daarnaast ook nog de titel mannelijk dier met de beste slachteigenschappen.
De uitslagenlijst van de nationale keuring liet bij de Blonde d’Aquitaines een breed veld winnaars zien. De kracht van de fokkerij werd ook nog eens onderstreept bij de sterk bezette rubriek bedrijfsgroepen waarbij de verschillen klein waren. Uiteindelijk kreeg Hoeve Druivendaal, van voorzitter Ed Neerincx en zijn vrouw Marjan uit Elst, de hoogte eer.

Een overzicht van alle 1A's en kampioenen in beeld kan je hier bekijken.

De kampioenen op een rij aan het eind van een enerverende dag
De kampioenen op een rij aan het eind van een enerverende dag
right