Sitemenu

donderdag 9 juli 2020
content-main-left

Nieuws

Bij de verbeterd roodbonten tijdens de Vleesveemanifestatie in Hulshorst op zaterdag 16 maart grepen de dieren van Jan Wittingen uit Oosterwolde en Jan te Riele uit Vaassen het gros van de prijzen.

Zo won Wittingen het dagkampioenschap vrouwelijke dieren met Dian 11. De pas tweeëneenhalve maand oude Jacobardochter was ook de fraaiste bij de mini’s en versloeg daarbij Van de Westhoeve Roza 4 (v. Tinus) van familie Westerkamp uit Zwolle.

In de leeftijdscategorie vier tot twaalf maanden ging het goud naar een naamloos vaarskalf (v. onbekend) van familie Van Brummelen uit Ederveen. Ze was te sterk voor Vredenburgh Susan (v. Marlex) van Jan te Riele.

Leanderzussen sussesvol

Later op de dag won de naamloze pupil van Van Brummelen ook de titel Miss Toekomst. Ze versloeg daarbij onder andere Leanderdochter Alike 11 van opnieuw Wittingen uit Oosterwolde. Alike verwees op haar beurt in de categorie twaalf tot vierentwintig maanden Leanderzus Vredenburgh Ronja van Te Riele naar de reservestek.

Bij de koeien van twee jaar en ouder was de hoogste trede van het erepodium voor Vredenburgh Nicolet (v. Ahrend) van opnieuw Te Riele. Dikkie 14 (v. Jarno) van Wittingen was haar grootste concurrente.

Ook bij de stieren maakte de jonge kampioenes veel indruk, maar het dagkampioenschap ging toch aan hun neus voorbij. De grootste beker ging naar een naamloze oudere stier (v. onbekend) van Jan Spronk uit Zoetermeer. Eerder op de dag won hij de indrukwekkende categorie oudere stieren nipt van Donald (v. Wilbert) van Harrie Hutten uit Geesteren.

Beste bedrijfsgroep Westerkamp

De leeftijdscategorie stieren tussen de twaalf en vierentwintig maanden telde maar één rubriekswinnaar. Bas (v. Nicoben) van familie Van de Bunt uit Dronten schreef daardoor ook meteen het kampioenschap op zijn naam. Om de titel Mister Toekomst was Van de Westhoeve (v. Arnold) van familie Westerkamp zijn concurrent. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit die strijd, nadat hij eerder al was uitgeroepen als fraaiste stier tussen de vier en twaalf maanden. Sjakie (v. Lauritz) van Wittingen mocht in die categorie naast hem opstellen als reserve.

Westerkamp showde ook de beste bedrijfsgroep bij de verbeterd roodbonten.

Bij de jongste stieren tot vier maanden ging het goud naar opnieuw een pupil van Te Riele: Vredenburgh Stephan. De Tomzoon was te sterk voor Divique (v. Peter) van de andere dominante fokstal in Hulshorst, die van Wittingen.

Kampioenen op video

VeeteeltVlees maakte een video van de keuring met daarop enkele van de kampioenen. Bekijk hier de beelden

Na de keuring schreef inspecteur Bert van Abeelen de reservekampioen oudere stieren Donald (v. Wilbert) van Harrie Hutten uit Geesteren in met 91 punten. Bekijk hier de video van de inschrijving.

Dian 11 (v. Jacobar) werd dagkampioene vrouwelijk in Hulshorst
Dian 11 (v. Jacobar) werd dagkampioene vrouwelijk in Hulshorst
right