Sitemenu

zaterdag 6 juni 2020
content-main-left

Nieuws

De Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) heeft met onmiddellijke ingang opnieuw importbeperkingen afgekondigd voor Duitse vleeskalveren. Dit naar aanleiding van het voorkomen van bvd type 2 op ‘enkele vleeskalverhouderijen’.

De Gezondheidsdienst voor Dieren bevestigde afgelopen vrijdag al bvd type 2 op een vleeskalverbedrijf in Noord-Brabant. Vorig jaar voorjaar en zomer had Nederland ook al te maken met bvd type 2 op vleeskalverbedrijven en ook toen kondigde de SKV importbeperkingen af.

Steekproef na import

Voor bij SKV aangesloten bedrijven is het verboden kalveren op te zetten uit de Kreisen (onder andere Nordrheim-Westfalen, Hessen en Niedersachsen) in Duitsland tenzij wordt voldaan aan stikte voorwaarden. Zo mogen de Duitse kalveren alleen rechtstreeks naar het vleeskalverenbedrijf worden getransporteerd en mogen op dit bedrijf geen andere runderen aanwezig zijn. Ook moet er na import een steekproef worden gedaan op bvd type 2. De SKV geeft aan indringend te controleren op naleving van de regels.

De SKV spreekt over enkele vleeskalverhouderijen waar bvd type 2 voorkomt
De SKV spreekt over enkele vleeskalverhouderijen waar bvd type 2 voorkomt
right