Sitemenu

maandag 18 oktober 2021
content-main-left

Nieuws

De vier jaar oude Senateurdochter Maribelle zorgde voor een sterke rentree van het fokbedrijf Theunis in Leuven. De koe showde veel massa en kwaliteit wat haar de kampioenstitel op de bwb-keuring opleverde. Maribelle won met twee stalgenoten ook nog eens het bedrijfslot bij de koeien.

Bij de koeien was er kampioenswinst voor Maribelle van de Wolvendreef (v. Senateur). De vier jaar oude koe toonde karakter, maar ook pure klasse en massa. In het kampioenschap haalde ze het van de gekende Zougar Lize van het Bareelhof van Stijn Veulemans. De familie Theunis maakte daarmee een sterk debuut in Leuven. Ze wonnen ook nog eens het bedrijfslot bij de koeien.

Rubrieken met klasse

De meest complete in haar rubriek, maar ook in het kampioenschap bij de vaarzen tussen 20 en 44 maanden, was Odina van de Loobergenhof. De Idéfixdochter van Roger Sapion showde lengte en breedte in zowel de voor- als de achterhand. Odina kreeg in het kampioenschap concurrentie van twee vaarzen uit de stal van Stijn Veulemans, Ohio (v. Futé) en Niara van het Bareelhof (v. Idéfix).

De vier rubriekswinsten van Veulemans zorgden uiteindelijk voor een kampioenstitel voor de jonge fokker. Pearl van het Bareelhof (v. Futé) zorgde eerder deze zomer al voor rubriekwinst in Erpe-Mere. De fijnbespierde Futédochter showde in magere conditie veel finesse, bespiering en breedte in de voorhand. Ze haalde het in het kampioenschap van drie andere jonge vaarzen: Pipa van het Loobergenhof (v. Courtois), Paulina (v. Hurricane) en Perugia (v. Attribut).

Twee maal prijs voor Willems

Het aanbod stieren op de keuring in Leuven was bijzonder beperkt. Slechts drie aanmeldingen in de catalogus resulteerden in twee rubrieken. Beiden werden gewonnen door stieren van Bart Willems. Zijn Dalton van de Bremberg (v. Aragon) showde massa en breedte, een gelijk beeld toonde de Rubiszoon Fons van de Bremberg. Beide stieren behaalden dan ook de kampioenstitel in het leeftijdsgroep.

Meer foto's van de rubriekswinnaars en kampioenen kan je hier bekijken.

 

Kampioenskoe Maribelle van de familie Theunis
Kampioenskoe Maribelle van de familie Theunis
right