Sitemenu

vrijdag 3 december 2021
content-main-left

Nieuws

De Belgian Blue Group (BBG) is de productie- en exportpoot voor het Belgisch-witblauw ras van de Waalse veeverbeteringsorganisatie AWE en de Nederlandse-Vlaamse holding CRV. Vanaf 1 april 2021 gaat Simon Noppen de groep BBG leiden. 

Simon Noppen volgt in die functie Alain Hogge op. Alain Hogge zelf volgt dr. Christophe Boccart op, de algemeen directeur AWE die op pensioen gaat.

Van adviseur tot directeur

Simon Noppen (39) is vader van drie kinderen en woonachtig in het Vlaams-Brabantse Lubbeek. Na een opleiding economie en moderne talen, ging hij aan de slag als filiaalmanager bij Colruyt.

In 2011 maakt hij van zijn passie voor en hobbyfokkerij in het Belgisch witblauw ras, zijn werk: hij trad in dienst bij CRV, achtereenvolgens als fokkerijadviseur Belgisch witblauw en nadien als product manager Belgisch witblauw.

In 2018 trad hij toe tot het exportteam van BBG als exportmanager voor onder andere Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1 april 2021 wordt hij algemeen directeur.

Revenuen export voor binnenlandsgebruik

Simon Noppen: ‘ BBG is al sinds zijn ontstaan actief bezig om het BWB-ras op de exportkaart te kunnen zetten. Vandaag kunnen we met trots zeggen dat BBG actief is in meer dan 55 landen. Het verder ontwikkelen van nieuwe afzetmarkten als beste, terminaal kruisingsras met de laagste klimaatimpact behoort tot de topprioriteiten.'

'Inzake binnenlandsgebruik ligt onze focus vooral op onderzoek en ontwikkeling waaronder genomics, 'aldus nog Simon Noppen. 'Het is dankzij de revenuen uit de export dat verder onderzoek en ontwikkeling mogelijk is in het ras.'

 

Simon Noppen (r) in gesprek als CRV-fokkerijadviseur
Simon Noppen (r) in gesprek als CRV-fokkerijadviseur
right