Sitemenu

zondag 19 september 2021
content-main-left

Nieuws

Op de eerste nationale keuring post-corona voor het Belgisch witblauw ras te Erpe Mere, werd Diablesse de Spy kampioene bij de vaarzen en gekalfde vaarzen 20-44 maanden én algemeen dagkampioene. 

De gekalfde vaars Diablesse kreeg in de finale de voorkeur op Peggy van de Stokerij (Starter x Casper) van Roger Monbaliu uit Jabbeke, de kampioenevaars 12-20 maanden, en 7280 van de Hoelmanshoeve (Bonheur x Zico) van Kris Bourdeaud’hui en Marcel De Cock uit Opbrakel, de kampioene bij de koeien. 

In de categorie stieren gingen de kampioenstitels naar Jiosco de Wayaux (Aragon x Lego) van Serge & Bryan Lempereur uit Wayaux in de categorie 12-18 maanden, naar Porto van de Stokerij (Acajou x Attribut) van Roger Monballiu, uit Jabbeke in de categorie 18 tot 30 maanden, en naar Melchior Van De Kerkehofstede (Aragon x Picadilly) van De Lange - De Wever LV, uit Herzele,  in de categorie stieren >30 maanden. 

Miss en Mister Toekomst

De jury kende de titel van Miss Toekomst bij de vaarzen 6 tot 12 maanden toe aan Phinesse van ter Bos (Darko x Or) van Geert Desmasure uit Avelgem.

Bij de jonge stieren tot 12 maanden ging de titel van Mister Toekomst naar Phyll van Klaveren Aas (Courtois x Hazard) van Klaveren Aas - Van Osselaer LV, uit Melsele.

Bekijk hier alle rubriekswinnaars en kampioenen

Dagkampioene Diablesse de Spy (v. Balisto)
Dagkampioene Diablesse de Spy (v. Balisto)
right