Sitemenu

dinsdag 20 oktober 2020
content-main-left

Nieuws

De winnaar van de derde fotokeuring is bekend: Karel Leenaerts uit Kalmthout krijgt een CRV-bon ter waarde van 100 euro.

De stier John du Bas Sart (foto E) werd zowel door de vakjury als door 99% van de deelnemers aan de wedstrijd aangewezen voor de eerste plek. John is een zoon van Or du Beaujeu uit een moeder Argan de l’Ecluse. De stier is eigendom van Adelson Lust uit het Waalse Flavion.

John woog op de dag van de foto-opname op een leeftijd 46 maanden zo’n 1142 kg voor een schofthoogte van 145 cm. De stier behaalde een 1a plek op de nationale keuring te Brussel in 2019.

Winnaar bij lottrekking

Minder gelijklopend was de uitslag voor de ranking van de dieren verderop. De ranking van de jury Belgisch witblauw ras was als volgt: E B C A D.

Geen enkele deelnemer had het koptrio E B C juist. Vijf deelnemers hadden het kopduo E B juist: Karel Leenaerts uit Kalmthout, Andries LV uit Humbeek, Ingrid Langenveld uit Sassenheim (N), Harry Hendriks uit Baarle Nassau (N) en Jeroen Van den Beucken uit Kessel Eik (N).

Zoals het wedstrijdreglement bepaalt, wordt bij ex aequo de winnaar bij lottrekking bepaald. De winnaar is Karel Leenaerts. Hij krijgt een CRV-waardebon van 100 euro.

Publiekslieveling fotokeuring 3: John du Bas Sart (v. Or du Beaujeu)
Publiekslieveling fotokeuring 3: John du Bas Sart (v. Or du Beaujeu)
right