Sitemenu

maandag 27 juni 2022
content-main-left

Nieuws

VeeteeltVlees zette de imposante stier Leonardus van de Uilenvlucht op video.

Leonardus is een fraaie verschijning. De stier werd geboren op het Belgisch witblauw fokbedrijf van Alexander Vandermeulen in het Belgische Tienen. Hij verkaste op de leeftijd van net geen maand naar het fokbedrijf van Marnix Knetemann in het Noord-Hollandse Wijdewormer.

Marnix Knetemann: ‘Ik heb het stiertje gekocht vawege zijn makkelijk inzetbare bloedvoering en de groeikracht in zijn afstamming. De stier dekt hier nu al twee seizoenen mijn verbeterd roodbonten en mijn Belgische witblauwen.’

Foktechnische info

Leonardus werd geboren op 27/10/2016. Het is een 100 % Belgisch witblauwe stier maar met roodbont haarkleed. Vader is Nevada van Krakehoeve en moeder Jitta van Uilenvlucht (v. Vega du Falgi).

Zijn verwachtingswaarden berekend door CRV op Belgisch witblauw basis zijn: geboortegemak 106, afkalfgemak 99, draagtijd 97 en geboortegewicht 90. 'De kalveren wegen bij geboorte gemiddeld 45 à 50 kg,' geeft fokker Marnix aan.

Leonardus kreeg van de inspecteur op verbeterd roodbont basis volgende exterieurcijfers: Ontwikkeling 88 punten, type 85 punten, bespiering 88 punten, beenwerk 84 punten en algemeen voorkomen 86 punten.

Verkocht aan Ierland

Op 11 januari 2020 had Leonardus een schofthoogte van 145 cm. Hij weegt op de dag van vandaag ruim 1210 kg. ‘Leonardus is nu verkocht,' laat Marnix nog weten, 'volgende week vertrekt hij als de corona-maatregelen het toelaten naar een Iers ki-station.'

Bekijk de fraaie beelden, klik hier

 

Leonardus van de Uilenvlucht (v. Nevada)
Leonardus van de Uilenvlucht (v. Nevada)
right