Sitemenu

dinsdag 20 oktober 2020
content-main-left

Nieuws

Voor de tweede maal werd de reguliere veiling van het centrale opfokstation in Nederland (COT) online gehouden. Veilingtopper werd BAC Paris.

Door de coronacrisis bleek een live veiling op 26 september alweer niet mogelijk. Hierop besloot de organisatie van de veiling een geheel nieuw online veilingsysteem te introduceren.

Een schot in de roos, zo bleek na afloop, getuige de goede verkoopprijzen en grote belangstelling uit binnen- en buitenland. De negen blonde d’Aquitaine stieren brachten gemiddeld 3400 euro op excl.9% btw; dit is 640 euro boven het gemiddelde van de najaarsveiling in september vorig jaar. 

BAC Paris

Veilingtopper werd BAC Paris. Een zoon van Nero Malo uit Leo-dochter Heuvelland Ida. Voor 4700 euro werd de veilingtopper gefokt door Bertus Brink uit Klarenbeek, toegewezen aan de nieuwe eigenaar.

BAC Pesco R (v. Nemo) gefokt door Ebo Drewes en in eigendom van Jan Geert Veldman en BAC Patois (v. Hilario)  van Jan van Oorspronk klokten beide af op 4000 euro. 

De enige limousin stier in aanbieding - Cowporation Picket (v. Wilodge Cerberus) van fokker Teus Dekker – verkastte voor 2900 euro.

BAC Paris (v. Nero Malo) (foto: Theo Janssen)
BAC Paris (v. Nero Malo) (foto: Theo Janssen)
right