Sitemenu

maandag 10 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Tijdens de witblauwkeuring regio Zuidwest in Sluis waren Marc Versprille en Jeannette Harms uit Groede de grootverdieners. Bij de koeien vanaf 24 maanden sloegen de fokkers zelfs een dubbelslag met twee dieren die ook al eens tot nationaal kampioene werden gekroond.

Het kampioenslint ging bij de koeien naar Qwen ut de Groe (v. Hazard) die stalgenote Oprah ut de Groe (v. Imperial) nipt voorbleef.

Grootinzender Vonk wint bij vaarzen

Bij de vaarzen tussen 12 en 24 maanden waren andere fokkers succesvol. Grootinzender gebroeders Vonk uit Noordeloos wonnen met Marit van de Grotewaard (v. Attribut). Haar secondante werd Beyonce van de Roomspolder van familie Dingemans-Van Deursen uit Eede.

Bij de vaarskalveren van zes tot twaalf maanden was het opnieuw twee keer Versprille. Ulla ut de Groe (v. Fly) won van Thyrza ut de Groe (v. Fripon). Laatstgenoemde werd wel verkozen tot miss toekomst. Bij de vaarskalveren tot zes maanden bood Van Zwaanhof Black-Star (v. Attribut) van Walter Onderdonck uit Eede flink partij. Ze moest het echter nipt afleggen tegen Uma ut de Groe (v. Vidal) van Versprille.

Gijzels scoort bij oudere stieren

Bij de stieren van 2 jaar en ouder gingen de prijzen traditiegetrouw naar de maatschap Gijzels uit Sluis. De afgemeste Ralf ut de Groe (v. Embleme) bleef Van Zwaanhof Cazario (v. Hazard) voor. De categorie stieren tussen de 12 en 24 maanden kreeg Tristan ut de Groe (v. Litige) van Versprille als kampioen, voor Spartacus ut de Groe (v. Artdeco) van Gijzels.

Bij de kleine klassen met jonge stieren won Van de Schaepstelle Armin (v. Hazard) van Niels den Hamer in de categorie van een half jaar tot een jaar en daarnaast de titel mister toekomst. In de reeks tot een half jaar ging het goud naar Bart 260 (v. Bart 104) van familie Dekker uit Sluis.

Later deze week verschijnen er nog foto's van alle rubriekswinnaars op internet.

Het kampioenstableau van de witblauwkeuring regio Zuidwest in Sluis met links van het midden de vrouwelijke kampioenen en rechts van het midden de mannelijke winnaars
Het kampioenstableau van de witblauwkeuring regio Zuidwest in Sluis met links van het midden de vrouwelijke kampioenen en rechts van het midden de mannelijke winnaars
right