Sitemenu

maandag 10 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Veertien stieren werden te koop aangeboden op de laatste stierenveiling van Ciney, goed voor een gemiddelde verkoopprijs van 4.400 euro. De hoogste prijs was deze editie voor Nevadazoon New Jersey de Berligant, BBG kocht hem voor 8.200 euro.

De derde stierenveiling van het jaar – begin juli – in Ciney was ook meteen de eerste onder de nieuwe naam, Elévéo.

De uitschieter in prijs deze veiling was New Jersey de Berligant (Nevada x Idéfix). Deze stier, gefokt door Marc Baudoin uit Marchovelette, is  sterk bevleesd en heeft   een uitzonderlijke moeder, gewaardeerd op 100 in hoogtemaat, 96 voor benen en 85 algemeen voorkomen. De stier realiseerde een dagelijkse groei van 1.598 kg per dag. BBG kocht de stier voor 8.200 euro.

Nog twee andere stieren, zonen van Charlie en Panda, veranderden van eigenaar voor een bedrag van meer dan 5.000 euro.

Opmerkelijke stieren

De veiling werd ook gekenmerkt door enkele stieren met opvallende prestaties. Zo was er Bénévole des 3 Frontières (Peupliers x Benhur).De stier behaalde op het opfokcentrum een dagelijkse groei van 2.215 gram per dag.

Een tweede stier die bijzondere aandacht kreeg, was Bijou des Freines (Tapioca x Harpon). De stier mat op een leeftijd van minder dan 14 maanden maar liefst 131 cm, 12 cm boven de maat.

Een volgende veiling heeft plaats op woensdag 25 september.

De veilingtopper New Jersey de Berligant werd aangekocht door ki-organisatie BBG
De veilingtopper New Jersey de Berligant werd aangekocht door ki-organisatie BBG
right