Sitemenu

donderdag 24 september 2020
content-main-left

Nieuws

Onder de warme zomerzon werden de prijzen verdeeld over verschillende deelnemers in Sint-Lievenshoutem.

Tijdens de provinciale prijskamp voor witblauw werd bij de stieren jonger dan 30 maand het kampioenslint toegekend aan de zwaar en getypeerde Melchior Van De Kerkenhofstede (v.Aragon) van Hedwig uit Ottergem. Bij de oudste stieren mocht Imperial-zoon Bruno van Issegem van Raphael De Paepe uit Balegem zich tot kampioen kronen.

Fragance sterk bij de vaarzen

In het jonge vaarzengeweld bleek Fragance Van Ter Bos (v. Jetset) de sterkste en keerde ze als terechte kampioene terug naar Oordegem bij haar eigenaar Hugo De Smet. Bij de vaarzen van 20 tot 44 maanden bleek Manon Van Den Hondeleen, als Whisky-dochter, de allermooiste. Deze vaars is van Luc Van Ceulebroeck uit Zwijnaarde.
Tussen de koeien ouder dan 44 maanden kreeg Tilouis-dochter, Jeritiere, van Vincent Vanopdenbosch uit Bever de kampioensjerp mee naar huis.

Tweemaal prijs voor Vander Biest

In tegenstelling tot vorig jaar, werd er dit jaar weer een wedstrijd voor bedrijfsgroepen georganiseerd. Bij de loten stieren ging de prijs van het beste lot naar Hedwig Redant uit Ottergem. Bij de vaarzen en de koeien was het twee maal prijs voor Fans Vander Biest uit Moorsel.

 

Klik hier voor een overzicht van alle reekswinnaars en kampioenen.

Fragance Van Ter Bos (v. Jetset) wint bij de jonge vaarzen (foto Leen Claeys)
Fragance Van Ter Bos (v. Jetset) wint bij de jonge vaarzen (foto Leen Claeys)
right