Sitemenu

donderdag 24 september 2020
content-main-left

Nieuws

Bij de keuring van de marchigana’s was de winnares geen verrassing. Orionedochter Victoria legde voor de derde keer op rij beslag op het algemeen kampioenschap vrouwelijk, dit keer onder de vleugels van haar nieuwe eigenaar, maatschap Fokkink uit Harreveld.

Net als in de twee voorgaande edities van de NVM wist Orionedochter Victoria de jury het meest te imponeren. De koe die haar vorige kampioenschappen behaalde onder het toeziend oog van haar fokker Bertus ter Maat, staat nu in de stal bij maatschap Fokkink uit Harreveld. Zij brachten Victoria opnieuw in optimale keuringsconditie. Met haar leeftijd van negen jaar is ze volgens de jury nog heel vitaal. Ze combineert een mooi bekken met een prachtige bilpartij. Daarnaast is ze strak van boven en heeft ze veel inhoud in de voorhand.

Exclusieve vaars

Immaculada ging huiswaarts met het predicaat jeugdkampioen vrouwelijk. De Enolodochter van de familie Hissink-Smeenk uit Nijbroek kreeg eerder op de dag in haar rubriek de nodige concurrentie. Maar Immaculada spande wel de kroon, ze kreeg van de jury het predicaat ‘exclusief’. ‘Ze is best ontwikkeld, heeft upstanding en uitstraling en staat ver boven de rest van deze mooie groep vaarzen.’

Het algemeen kampioenschap van de jonge stieren ging naar Leonardo L. Deze Frankozoon van de familie Leenders is best ontwikkeld, heeft een mooi kruis en heeft door een sterke bovenbouw een goede rug.

Bekijk hier alle rubriekswinnaars.

De 'exclusieve' jeugdkampioene Immaculada
De 'exclusieve' jeugdkampioene Immaculada
right