Sitemenu

dinsdag 22 september 2020
content-main-left

Nieuws

Twee jaar geleden werd ze nog jeugdkampioene, maar dit jaar veroverde J Lo vd Helenahoeve het algemeen kampioenschap vrouwelijke dieren bij de charolais op de NVM.

De vijfjarige Utrillodochter van Van Nieuwenhuijzen uit St. Philipsland liet hiermee Ossekop Olga achter zich, die de titel van vrouwelijk jongvee pakte. Jurylid Baudot roemde haar om haar mooie kop en goede kruis. Ze werd al met al een zeer complete koe genoemd met goede fokeigenschappen.

Dicht bij de rasstandaard

Bij de mannelijke dieren was het Nougaro (v. Lucky Luke), die de jury wist te imponeren. De driejarige stier van Jan Denneboom uit Deventer is afkomstig uit Frankrijk en was volgens Baudot een stier die dicht bij de rasstandaard staat.

Ossekoppen aan kop

Denneboom boekte bij vrijwel alle rubrieken succes met zijn dieren. Bij de vrouwelijke kalveren was de zege voor Ossekop Olga (v. Artois) en bij de jonge stieren won Ossekop Philippe (v. Jaguar). Ook de winst van de vaarzen was voor de Deventer fokker. Hier ging Ossekop Nelly (v. Jaguar) er met de winst vandoor.

Gegeven zijn successen in de rubrieken is het niet verrassend dat Denneboom ook de beste bedrijfsgroep kreeg toegewezen.

Bekijk alle foto’s van de charolais keuring hier.

J Lo vd Helenahoeve behaalde het algemeen kampioenschap vrouwelijke dieren
J Lo vd Helenahoeve behaalde het algemeen kampioenschap vrouwelijke dieren
right