Sitemenu

dinsdag 27 oktober 2020
content-main-left

Nieuws

Bij de nationale piemontesekeuring op de NVM werden de prijzen bij de stiertjes en jonge dieren behoorlijk verdeeld door de diverse inzenders. Maar bij de oudere dieren was het driemaal raak voor piemontesefokbedrijf Van Gelder, waarbij de Fridies voor de meeste prijzen zorgden.

De volle zusjes Fridie 62 en Fridie 68, Nataledochters uit Fridie 43, konden de jury tijdens hun rubriek al bekoren. Jurylid Job Vlastuin, die geflankeerd werd door de Italiaan Frederico Momo, genoot van het keuren van de rubriek met 3 tot 5-jarigen met daarin vijf mooie koeien.

Fridie 62 ging met de kampioenseer strijken. De best ontwikkelde koe met een heel mooie bespiering kreeg net de voorkeur boven haar zus. Fridie 62 mocht wat later ook de beker voor het algemeen kampioenschap mee naar huis nemen.

Fridie 71 met minimaal verschil

In de rubriek vrouwelijke dieren van één tot twee jaar lagen de kampioen en reservekampioen héél dicht bij elkaar. In de rubriek gaf de jury nog de voorkeur aan Pascarodochter Annet van Jan Dekker uit Veeningen, maar tijdens de kampioenskeuring kreeg toch Tostodochter Fridie 71 de voorkeur.

Goede bovenbouw

Bij de jonge stieren kreeg Fortwijk 311 de voorkeur van de jury. Het stiertje van 7 maanden oud combineerde een goede bovenbouw en fijne bespiering. Of, zoals de jury het samenvatte: ‘Een beste stier.’ De Bonito 88-zoon van Jan Dekker uit Veeningen kreeg tijdens de algemene kampioenskeuring de voorkeur boven de kampioen van de stiertjes van 8 tot 12 maanden, Molenzicht Uccello. Deze Uranuszoon van veebedrijf Van Vught was mooi gebouwd, met een goede lengte in de middenhand.

Bekijk alle rubriekwinnaars hier.

Algemeen kampioene Fridie 62
Algemeen kampioene Fridie 62
right