Sitemenu

donderdag 24 september 2020
content-main-left

Nieuws

De laatste veiling van het seizoen bracht vooral bij de kalveren met categorie ‘RJ’ hogere prijzen. De absolute topper was met een verkoopprijs van 10.100 euro, weggelegd voor een stier van Earl Lemesle. Deze fokker haalde ook in een vorige campagne de hoogste prijzen.

Dag één – woensdag 12 juni – is traditiegetrouw de veiling van de ‘Espoirs’. Deze sloot af met een aanzienlijk hoger verkoopcijfer dan vorig jaar (83% tegenover 77%) en een iets hogere gemiddelde verkoopprijs van 3.012 euro tegenover 3.002 euro in 2018. Van de 59 aangeboden stierkalveren werden er 49 verkocht.

Deze editie zorgde het stierkalf Oldup van Jean-Philippe Brossillon met een verkoopprijs van 5.000 euro voor het veilingrecord. Oldup, die richting Nederland trekt, heeft zijn origine in enkele bevestigde bloedlijnen als Fantasio-RRE VS en Itel-RR. De stier is een vrij compleet en krachtig dier met een opvallend bekken.

Ook voor Oban-HDL (Gamin-RR VS x Genoise-RR) werd een mooie verkoopprijs behaald van 4.600 euro.                                                      

Drie RJ-stierkalveren boven 8000 euro verkocht

Tijdens de laatste RJ-verkoop van de campagne op donderdag 13 juni werden alle aangeboden kalveren verkocht, goed voor een gemiddelde verkoopprijs van 4.988 euro. De topprijs – 10.100 euro – werd betaald voor de stier Opel, eigen aan Earl Lemesle. Deze zoon van Lido-TA PS is een krachtige en volumineuze stier met een zeer goede achterhand en een open bekken.

Nog twee andere dieren overschreden met hun verkoopprijs de grens van 8.000 euro. Neon (v. Herode-RRE VS) werd verkocht voor 9.500 euro, Oscar (v. Listing-TA PS) voor 8.300 euro. 

Sinds drie jaar sluit het opfokstation elke campagne af met een veiling van vaarzen, de ‘Génisses de Lanaud’.  Deze editie werden alle 18 aangeboden vaarzen verkocht voor een gemiddeld bedrag van 2.950 euro. De jonge, krachtige en lange vaars Norway, een dochter van Haled MN-RRE VS, was met 4.300 euro de veilingtopper.

Populair in het buitenland

Het opfokstation van Lanaud heeft voor limousinfokkers een stevige reputatie, ook ver buiten de Franse landsgrenzen. Zo trokken deze editie onder meer dan vier Espoirkalveren naar Nederland, twee naar Spanje en twee naar België.

Daarenboven verhuizen ook elf RJ-kalveren naar het buitenland, waaronder een naar Nederland. Tot slot werden maar liefst dertien van de achttien vaarzen verkocht voor export.

 

De jonge limousinstier Oldup werd aangekocht door een Nederlandse fokker
De jonge limousinstier Oldup werd aangekocht door een Nederlandse fokker
right