Sitemenu

dinsdag 22 september 2020
content-main-left

Nieuws

Twee jaar na haar titel bij de jonge vaarzen verrijkt de zwarte parel Karaat van Terbeck (v. Fiacre) van Roggen-Schotsmans LV en Paul Vranckx opnieuw haar palmares. Karaat won op de nationale keuring Belgisch witblauw in Libramont overtuigend het kampioenschap bij de oudere vaarzen.  

De 30ste editie van de nationale keuring in Libramont verliep onder ideale omstandigheden: een stralende zon en een verfrissende wind. De vier juryleden dienden er immers een hels tempo in te houden om 27 rubrieken te beoordelen en uiteindelijk vijf kampioenen aan te duiden.  

Unanimiteit bij de jury

Het zou mogelijks een unicum kunnen zijn, alle kampioenen werden tijdens deze editie unaniem verkozen door de drie aangewezen juryleden. De nieuwe titel voor Karaat van Terbeck was voor velen geen verrassing. Met haar breedte en massa imponeerde zwarte Fiacre-dochter opnieuw. Naast een nieuwe titel voor Karaat was er ook opnieuw grote blijdschap bij Damien, Daniel en Charles Van Bellegem uit het Waalse Spy. Hun Imperial-koe Java van de Hondelee verkoos de jury als kampioene bij de koeien. Net als vorig jaar wint de familie Van Bellegem een kampioenstitel met een dier gefokt door de Vlaamse fokker Luc van Ceulebroeck uit Zwijnaarde. Java won samen met haar kalf Duchesse de Spy (v. Vuiton) ook het kampioenschap bij de zoogstellen.
Een van de jongste dieren op de prijskamp, Vidal-dochter Emprunte d'Embise, werd kampioene bij de jongere vaarzen. De vaars van Christian en Laurent Leleux uit Mainvault bleek de meest complete uit het kampioenschap.
Gewezen ki-stier Cactus de Moligna (v. Lennie) en nu in eigendom van de familie Renard-Ramelot uit Maffe werd kampioen bij de stieren.

Een meer uitgebreid verslag van de nationale keuring Bwb in Libramont leest u in het het augustus-nummer van VeeteeltVlees.

Bekijk alvast de foto’s van de reekswinnaars en kampioenen: klik hier.

Karaat van Terbeck kampioene bij de oudere vaarzen in Libramont
Karaat van Terbeck kampioene bij de oudere vaarzen in Libramont

jammer

dat er bij sommige fotos geen ondertiteling staat, mooie fotos zijn het wel

De oorzaak hiervan hiervoor

De oorzaak hiervan hiervoor wordt onderzocht. De informatie staat er wel maar wordt niet getoond. Als je met de muis over de foto gaat in het overzicht zie je we de informatie. Wim

En het gaat nu snel. Het

En het gaat nu snel. Het probleem is opgelost. Wim
right