Sitemenu

vrijdag 3 april 2020
content-main-left

Nieuws

Tijdens de recente veiling voor stieren van het Belgisch-witblauwras op het opfokstation in Ciney werd gemiddeld 5060 euro geboden. Dat is bijna 1000 euro meer dan de vorige editie.

Vijftien stieren werden te koop aangeboden, die ook allemaal werden verkocht. Maar liefst negen stieren trokken richting buitenland, zes kregen een Vlaamse eigenaar.

8200 euro voor efficiënte groeier

De witte Horacezoon Sarment du Bois d’Auge was op deze stierenveiling de absolute topper. Sarment, geboren op het bedrijf van Jeannine Maldague en François Demars uit Houdremont, blonk zowel uit in eigen prestaties als in de veilingprijs.

Hij behaalde in zijn opfok een dagelijkse groei van 1,681 kg groei per dag met een voederconversie van 3,380 kg voer per kg groei. Dit resulteert in een gewicht van 620 kg en een hoogtemaat van 125 cm op 13 maanden. Sarment werd verkocht voor 8200 euro en verhuist naar het buitenland.

Oudste en zwaarste

Ook Van Halen de Rouette, een zoon van Canadian Club uit een dochter van Adajio , verhuist voor 8000 euro naar het buitenland. Deze witte stier, gefokt door Jean-Claude Grandjean en Christiane Mutschen uit Bertogne, woog op 13 maanden 556 kg en had een hoogtemaat van 119 cm.

Zijn prestaties in de opfok waren niet bij de betere uit het koppel: een dagelijkse groei van 1,298 kg groei per dag met een voederconversie van 6,010 kg voer per kg groei.
Deze stier was wel de oudste en zwaarste stier op de veiling en kreeg een totaalscore van 87,5 punten.

 

Met een verkoopprijs van 8200 euro was de Horacezoon Sarment du Bois d’Auge ditmaal de veilingtopper in Ciney
Met een verkoopprijs van 8200 euro was de Horacezoon Sarment du Bois d’Auge ditmaal de veilingtopper in Ciney
right