Sitemenu

maandag 10 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

De 9e editie van de 'grote prijs Keukens Redant' kreunde onder een loden zon en was een beproeving voor mens, dier en soms ook de jury. De zwarte Cabri-dochter Cerise van Jean-Pierre Thibaut-Wynen uit Wayaux werd door de jury aanduid als superkampioene.

Ondanks de warmere temperaturen waren nagenoeg alle ingeschreven fokkers aanwezig op deze nationale prijskamp, een dertigtal dieren van de 156 dieren ingeschreven in de catalogus waren wel afwezig. 

Miss & Mister Toekomst

Miss Toekomst werd  de zeven maanden oude Moneypenny van het Bareelhof (v. Vidal) van Gilbert Veulemans uit Glabbeek. De mannelijke evenknie werd Institution van de Breehoeve (v. Casper) van Gert en Louis De Coninck uit Wolvertem. Ook bij de jonge stieren werd een Vidal-nakomeling aangewezen als kampioen, Messi van de Stokerij van Roger Monbaliu uit Jabbeke. De laatste titel bij de stieren was deze voor de tweejarige Lekkerkoek van het Berkenhof. Deze Imperial-zoon is eigendom van Herman Bekaert uit Sint-Baafs-Vijve.

Finesse bij vrouwelijke kampioenen

Uit de zeven kampioenen kozen juryleden Robert Marenne en Christophe Lequeux voor de finesse van Cerise als superkampioene van de dag. Deze Cabri-dochter van Jean-Pierre Thibaut-Wynen uit Wayaux haalde eerder al het kampioenschap bij de oudere vaarzen binnen. De Germinal-dochter, Océane van de Sysloberg, van Ivan Brouckaert uit Ruddervoorde won het kampioenschap bij de koeien. Ook de familie Cocquyt wist een titel mee te nemen naar Pittem. Hun zwarte Litige-dochter Myrthe de Mahoney won overtuigend het kampioenschap bij de jonge vaarzen.

Bekijk alvast de foto’s van  kampioenen: klik hier.

Superkampioene Cerise (v. Cabri)
Superkampioene Cerise (v. Cabri)
right