Sitemenu

maandag 10 augustus 2020
content-main-left

Nieuws

Druk op verbod dikbilfokkerij neemt toe

05-09-2014  · 4 reacties

Kamerlid Marianne Thieme van de Partij van de Dieren hekelt in dierenwelzijnsdebat huidig project natuurlijke luxe.

Door koeien te fokken met een ruimer bekken waardoor de kalveren natuurlijk worden geboren, pas je de koe aan. Dat wil Thieme niet, meldt Boerderij.

Actieplan té matig

De partij van de arbeid (PvdA) heeft tijdens het debat in de Tweede Kamer laten blijken dat het huidig actieplan van de sector té matig is. Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijskma (PvdA) zegt dat ze in oktober in gesprek gaat met de sector over het actieplan. In 2018 zal worden geëvalueerd.  Als er dan onvoldoende voortgang is, overweegt Dijksma een verbod.

Staatssecretaris Dijksma gaat in oktober in gesprek met de sector over het actieplan 'natuurlijke luxe'
Staatssecretaris Dijksma gaat in oktober in gesprek met de sector over het actieplan 'natuurlijke luxe'

mensen zonder kennis van zaken moeten hun mond houden!

Als ze niet willen dat de koe wordt aangepast, hoe kan je dan natuurlijk laten kalven. Dierenwelzijn is in mijn ogen wat het beste is voor het dier en niet voor de ethiek van de mens. Liever een dier hard laten afzien ( tot stervens toe) en de economie naar de vaantjes helpen dan het beste voor het dier te willen. Een keizersnede is op elk vlak het best voor het dier!

Ben het met Erik eens

Het probleem is in het algemeen dat we door ambtenaren worden geregeerd mensen die totaal geen verstand van zaken hebben. We moeten met z'n allen proberen de consument goed voor te lichten zodat mensen als marianne thieme geen steun meer hebben. Want ze wil maar 1 ding alle agrariers weg.
right