Sitemenu

dinsdag 27 oktober 2020
content-main-left

Nieuws

Zeventien witblauwe stiertjes waren in aanbieding op de aprilveiling van het centrale opfokstation RSC te Ciney. Er waren weinig kijk- en kooplustigen. Drie stieren geraakten niet verkocht. De gemiddelde veilingprijs bedroeg 3529 euro.

De hoogste veilingprijs piekte op 7200 euro voor Navigateur de l’Elevage Petit Barvaux. Deze Dartagnanzoon, gefokt door Rudy Lecomte uit het Waalse Barvaux-sur-Ourthe, werd aangekocht door Hedwig Redant uit het Vlaamse Erpe-Mere.

Navigateur is vrij van alle zeven gekende gebreken. Het stiertje liet een daggroei optekenen van 1,6 kg en woog op dertien maanden 638 kg voor een schofthoogte van 124 cm.

89 punten exterieur

Navigateur kreeg van de keuringscommissie een exterieurscore van 89 punten met 88 punten voor het onderdeel hoogtemaat, 89 punten voor bespiering, 84 punten voor type en 87 punten voor beenwerk.

Moeder van Navigateur is de 89 puntenkoe Farandole de l’Elevage Petit Barvaux (v. Despote).

 

Hoogste veilingprijs voor Navigateur de l’Elevage Petit Barvaux (nummer 16 op foto)
Hoogste veilingprijs voor Navigateur de l’Elevage Petit Barvaux (nummer 16 op foto)

veiling

Proficiat herwig hopelijk veel goede nakomelingen

Opnieuw een stier waarbij

Opnieuw een stier waarbij exterieur (89 punten) en economische prestaties (méér dan 600 kg op 13 maanden)hand in hand gaan. Ondanks Despote-bloed langs moeders kant is de stier toch vrij van de 7 gekende erfelijke gebreken. Een veelbelovende fokstier dus! Veel geluk aan de heer en mevrouw Redant!

Dikke proficiat Hedwig,Deze

Dikke proficiat Hedwig,Deze pracht stier zal zeker te bewonderen zijn op de Otterhoeve deze zomer. Dus allen hierheen. Van ons beiden veel succes gewenst met de nakomelingen.
right