Sitemenu

maandag 8 augustus 2022
content-main-left

Nieuws

Het charolaisras was voor de nationale keuring te Putten in aantal naar verwachting en toonde in het vrouwelijk vee goede kwaliteit.

De rubrieken waren wel wisselend in leeftijd en vooral in de algehele lichaamsconditie. Het Franse jurylid Maurice Moulin haalde de beste dieren naar voren met accent op de bovenbouw en broekbespiering.

In de categorie vrouwelijke jeugd wees Moulin Evelien (v. Caviar) van Peter van Nieuwenhuijzen aan als kampioene. Deze jaarlinge op goed beenwerk bezit ondanks haar beste ontwikkeling toch een mooie achterhand. Vooral de sterke, brede ruglijn gaf de doorslag op haar naaste concurrenten. Bij de mannelijke jeugd was er verdiende eindwinst voor Eduard (v. Robustin) van Henk Kranenburg uit Appingedam.

Bij de koeien ging de nationale driekleur naar Division North Lake Farms (v. Ultrillo) van maatschap Kriek & Noordermeer uit Oudenhoorn. ‘Een sterke kampioene met veel inhoud, een bovenbeste rug en benen. En een mooie kop er bovenop’, aldus Moulin. Reservekampioene werd Verena (v. Passepartout) van Gijs Gerritsen van Klei uit Leerdam. Een pittige dame die ook het Franse jurylid kon behoren, zij het dat hij de conditie te schraal vond. Bij de stieren gaf de conditie eveneens de doorslag. Conform aan de rubriekskeuring werd de in topconditie verkerende Bobbie (v. Norman) van Cor Zandvliet uit Spaarndam eindlaureaat voor Cooper (v. Nickelajec) van Peter Nieuwenhuijzen en Hans Rietveld.

Division North Lake Farms (v. Ultrillo), kampioene bij de koeien
Division North Lake Farms (v. Ultrillo), kampioene bij de koeien
right