Sitemenu

zaterdag 26 september 2020
content-main-left

Nieuws

Een half feest was het zeker niet voor Teus Dekker (Cowporation bv) uit Alblasserdam. Zijn eerste deelname aan de nationale limousinkeuring met vijf dieren werd bekroond met vier 1a-plaatsen en één 1b-plek. En als kers op de taart verzilverde hij zijn deelname met twee kampioenstitels.

Bij de koeien ging de eindwinst naar Dekkers’ Urielle (v. Leo). Urielle is met haar ongeveer 162 cm op kruishoogte een enorme verschijning in de ring. Haar look is meer type elevage, maar toch bezit Urielle voldoende bespiering en breedte in het bekken. Een aparte kampioene. Ook in de categorie stieren presenteerde Teus Dekker met Valseurzoon Beke een stier met een bijzondere afmeting: op kruishoogte geschat op 170 cm. Een zelden geziene hoogtemaat in het limousinras. Beke bezit een diepe voorhand, een beste lengte en een mooie broekbespiering. De stier is bovendien vlot in de gang. Enkel de donkere haarkleur is een minpuntje op rastypisch vlak.

Jeugdkampioenen

In de enige rubriek kalveren was er rubriekwinst en een nationale titel voor Eugenie (v. Utetamine LCO) van maatschap Holterman-Buis uit Raalte. Eugenie is van het mixte type, bezit prima beenwerk en is harmonieus in de lichaamsverhoudingen. De 1b-geplaatste Edelsteen van ’t Hoogeveld (v. Housard) kon op alle vlakken met Eugenie wedijveren met uitzondering echter van de breedte in het bekken. Edelsteen werd reservekampioene.

Ook bij de vaarzen was er slechts één rubriek. Hier haalde de fokkerij van ’t Hoogeveld wel eindwinst met Navarindochter Dolly van ’t Hoogeveld. Met haar beste mixte type, fijnheid en breedte in het bekken ging zij de fel ontwikkelde maar minder breed gebouwde Ermance (v. Adjudant) van Cowporation voor.

Beke (v. Valseur), kampioen bij de stieren
Beke (v. Valseur), kampioen bij de stieren
right