Sitemenu

zondag 19 september 2021
content-main-left

Nieuws

Norma 22 vormde een mooi sluitstuk voor een geslaagde elitekeuring.

De Italiaanse keurmeester Guido Garnero en de Nederlandse stamboekinspecteur Job Vlastuin kenden op de nationale elitekeuring te Ermelo aan Ural de Kreitehei (v. Urial) van Cees van de Nostrum en Bas Basemans uit Oisterwyk de nationale titel toe alsook het algemeen dagkampioenschap bij de stieren. De reservetitel ging naar Uralzoon Parco van A. van Vucht uit Tilburg. Parco werd in de ochtendkeuring geroemd om zijn ontwikkeling en fijnheid in de soepele huid maar tegen de lengte, de bespiering en de beste benen van Ural was weinig te beginnen.

Pink Norma 24 wint op bespiering

Bij de pinken was de hoogste podiumplaats voor de in hoogtemaat en lengte best ontwikkelde Norma 24 (v. Alfredo) van Anton van Gelder uit Hoge Hexel. De reservestek was voor haar dauphine uit de rubriekskeuring: NN32 (v. Ural) van B. Brouwers-Huntjens uit Noorbeek die fijner in het bot was maar daartegenover de mindere van Norma 24 was in bespiering.

Ereprijzen voor Broers

In de finale bij de vaarzen waren beide ereprijzen voor C . Broers uit Oisterwyk. Het kampioenslint ging naar Ebrondochter Ansje 40, de reservestek was voor stalgenote Sulki 2 (v. Forno). Een herhaling van Enter 2009 als het ware maar dan wel in omgekeerde volgorde.

Norma 22 kampioen bij de koeien

Bij de koeien trok de zeer rastypische Norma 22 van Anton van Gelder aan het langste eind. De reservestek was voor uittredende kampioene 2008 en stalgenote Elza 7. Elza 7 was vergezeld van een fraai stierkalf uit Milord en showde een mooi compromis tussen ontwikkeling en bespiering. Maar het kruis was té hellend om de elegante Norma 22 van de eindzege te houden. Norma 22 kreeg wat later ook nog het algemeen dagkampioenschap toegewezen. Een mooi sluitstuk voor een elitekeuring die menig niet-deelnemer geprikt moet hebben.

Rastypische Norma 22 kampioen bij de koeien
Rastypische Norma 22 kampioen bij de koeien
right