Sitemenu

zaterdag 6 juni 2020
content-main-left

Nieuws

Engels rundvlees in de lift

04-10-2010  · 2 reacties

De import van rundvlees uit het Verenigd Koninkrijk stijgt. De export naar Nederland is met ruim dertig procent toegenomen. Dat meldt Vleesmagazine.

Nederland is zelfs het grootste afzetgebied geworden van Engels rundvlees op het Europese vasteland. Het voerde al ruim 37.000 ton in.

Het succes van het Engels vlees wordt door het Britse Productschap Vee, Vlees en eieren verklaard door de variatie in het aanbod. Dat bestaat uit karkassen voor de industrie, ‘prime quality beef’ zonder been (vlees van jongvee) dat zijn weg vindt in de supermarktketens en meer recent het ‘Premium English beef’ of vlees van hoge kwaliteit dat exclusief aan toprestaurants wordt aangeboden.

Premium English beef

Het nieuwe Premium Englisch beef is vlees met de hoogste Engelse standaard. Het is afkomstig van vee dat graast in de buitenlucht op sappige weilanden. Het vlees wordt na de slacht langzaam afgekoeld en rijpt minimaal tien dagen op het bot om de malsheid te garanderen. Volgens culinaire journalisten bezit het vlees karakter: het is vlees met een mooie uitstraling, gemarmerd en bezit aan de buitenzijde een klein beetje vet.

Premium English beef wordt exclusief aan toprestaurants aangeboden
Premium English beef wordt exclusief aan toprestaurants aangeboden
right