Sitemenu

dinsdag 26 januari 2021
content-main-left

Nieuwsberichten over Voeding

20-01-2021
Welke maatregelen kan een vleesveehouder nemen om de ammoniakemissie op zijn bedrijf te beperken? En wat is de impact van deze maatregelen op de productiviteit van het vleesvee? Tijdens een webinar van het Ilvo gaf vleesvee-onderzoekster Karen Goossens hierop een antwoord.
19-01-2021
Voor een goede gezondheid, een hoge productie en een lange levensduur is het van het grootste belang dat de koe goed en veel eet, zo goed mogelijk verspreid over de dag. Bij het bepalen van het management is het goed om voor ogen te houden dat de opname van het voer begint bij de neus van de koe. 
11-01-2021
De prijzen voor mais, tarwe en soja zijn de hoogte in geschoten rond de jaarwisseling. ‘Probeer de aangelegde voorraden op te voeren en de rust te bewaren, luidt het advies van Liba Advisering.
05-10-2020
De huidige voederwaardeprijzen zijn berekend door Wageningen Universiteit (WUR) op 22 september 2020. De waarde van 1000 vem (kvem-prijs) daalt naar 17.0 eurocent, de waarde van eiwit stijgt naar 78.7 eurocent per kg dve.
01-10-2020
Dit jaar werd er in Nederland aanzienlijk minder soja geteeld dan in 2019. Ook in Europa daalde de productie van soja.
29-09-2020
De Belgische veevoedersector (BFA) heeft een nieuw duurzaamheidscharter klaar. Het omvat 12 concrete en ambitieuze doelstellingen op vlak van methaanuitstoot, sojaproductie, antibioticagebruik en nevenstromen dat de sector tegen 2030 wil bereiken.
02-09-2020
Het gebruik van vochtrijke diervoeders in de rundveehouderij in Nederland is in 2019 met 17 procent gedaald.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right