Sitemenu

zaterdag 26 september 2020
content-main-left

Nieuwsberichten over Voeding

02-09-2020
Het gebruik van vochtrijke diervoeders in de rundveehouderij in Nederland is in 2019 met 17 procent gedaald.
17-07-2020
De Amerikaanse fastfoodketen Burger King wil toe naar een rundvleesproductie met in het rantsoen een additief op basis van citroengras. Dit vermindert de methaanuitstoot met 30%, claimt Burger King.
14-07-2020
Het puur synthetisch geproduceerd L-selenomethionine dat nieuw op de markt komt, is in tegenstelling tot anorganisch selenium en geseleniseerde gisten 100 procent beschikbaar voor het dier.
17-06-2020
Onderzoekers van de universiteit Gent hebben eiwit producerende microben ontdekt. Deze bevatten tot 70 procent meer eiwitten dan sojabonen en fixeren zowel CO2 als atmosferisch stikstof. Dat meldt VILT op haar website.
09-06-2020
In België is de productie van rundveevoer in 2019 opnieuw gestegen. Afgelopen jaar produceerden de 86 leden van de Belgian Feed Association (BFA) in totaal ruim 1,5 miljoen ton rundveevoeder.
26-05-2020
Verschillende rassen van het voedergewas sorghum hebben een variatie van 20 tot 35 procent in opbrengst. De verschillen in zetmeelgehalte zijn nog veel groter.
14-04-2020
De voerprijzen stijgen door een beperkte beschikbaarheid. Logistieke problemen zorgen ervoor dat overzeese producten minder snel of met mindere hoeveelheden in Europa geraken.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right