Sitemenu

zondag 19 september 2021
content-main-left

Nieuwsberichten over Gezondheid

17-09-2021
Longontsteking bij kalveren is een grote schadepost voor de vleesveehouderij, maar blijft tot nu toe vaak onopgemerkt.
15-09-2021
Kalveren die worden blootgesteld aan hoge concentraties fijnstof lopen een verhoogd risico op longontsteking.
10-09-2021
Eén van die vragen die bij veel veehouders en dierenartsen leeft, is waarom Mycoplasma bovis (M. bovis) op het ene bedrijf een echte ravage veroorzaakt, terwijl op andere bedrijven de bacterie lijkt te circuleren zonder al te veel erg. Met een nieuw onderzoeksproject willen Veepeiler Rund, GPS en de Universiteit Luik samen met de rundveehouders en hun dierenartsen een antwoord bieden op deze vraag.
02-09-2021
De Koninklijke Nederlandse Maatschappij van Diergeneeskunde (KMvD) maakt zich zorgen over een dreigend Europees verbod op de toepassing van een aantal antibiotica voor veterinair gebruik.
12-08-2021
Het regenachtig zomerweer biedt de slak Galba truncatula - de tussengastheer van leverbot - gunstige leefomstandigheden. Dieren met weidebeloop op vernatte weilanden kunnen een infectie oplopen. 
10-08-2021
Er komt in Vlaanderen vanaf 2023 een toelatingsexamen voor wie de opleiding diergeneeskunde wil volgen. Op die manier wil Vlaams minister van Onderwijs en Dierenwelzijn Ben Weyts het aantal studenten beperken en zo de kwaliteit van de opleiding vrijwaren.  Dierenartsen met specialisatie rundvee zijn er echter onvoldoende. Moeten de Vlaamse rundveehouders zich zorgen maken? 
29-07-2021
Demissionair Landbouwminister Schouten komt dit najaar met een plan van aanpak om hittestress bij landbouwhuisdieren te voorkomen.
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right