Sitemenu

zaterdag 28 november 2020
content-main-left

Nieuws

27-11-2020
De Drentse melkveehouder Roy Meijer is tijdens de algemene ledenvergadering van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitter.
25-11-2020
De pachtprijs voor blijvend grasland in Vlaanderen is in de afgelopen twintig jaar met 68 procent gestegen. Pachten van akkerland werd zelfs 78 procent duurder.
25-11-2020
Een team van wetenschappers van de universiteiten van Washington, Utah en Maryland in de Verenigde Staten en Edinbrugh in Schotland zijn er in geslaagd om stieren te ‘maken’ die kunnen worden gebruikt als zogenaamde ‘surrogaatverervers’.
25-11-2020
De Statiegeldalliantie heeft een nieuwe campagne voorgesteld met de naam ‘Yes We Can!’. Daarmee pleit de alliantie waaronder ook verschillende Belgische en Nederlandse gemeenten voor een urgente invoering van statiegeld. Ook landbouworganisaties ABS en LTO maken deel uit van de alliantie.
24-11-2020
Thema’s als klimaat, duurzaamheid en dierenwelzijn hebben niet meteen een rechtstreekse link met fokkerij, toch zullen ze de komende jaren het debat in de vleessector gaan beheersen. Dat geven verschillende vertegenwoordigers van sectororganisaties en de periferie aan in het novembernummer van VeeteeltVlees.
23-11-2020
VeeteeltVlees ging langs bij de familie Hunnekens in Grashoek.
19-11-2020
Er is geen fokprogramma in de wereld dat zo progressief en gedegen inspeelt op nieuwe eisen aan de productie van vlees en melk als dat van CRV. De basis voor internationale ontwikkeling staat. We moeten en kunnen deze positie verder uitbouwen.’
content-main-right

Tip de redactie!

Heeft u nieuws dat voor de redactie interessant is? Laat het ons weten!

right