Sitemenu

woensdag 29 juni 2022
content-main

Knaap, J. van der

Donatella ijzersterk

Vrouwelijke dieren van nationaal niveau in Geffen
De drukbezochte jaarmarkt in Geffen was het strijdtoneel van de Belgisch-witblauwkeuring in de regio centraal. Nieuwe inzenders waren medeverantwoordelijk voor een sterke bezetting.

NVM-forumule staat als een kleurrijk huis

Acht vleesveerassen gekeurd zonder gekrakeeel in en om de showring te Zwolle
De Nationale Vleesvee Manifestatie te Zwolle staat met acht deelnemende vleesveestamboeken als een kleurrijk huis. De derde editie van de NVM werd opnieuw druk bezocht.

NVM ligt stevig op koers

Ruim 430 dieren aangemeld voor Nationale Vleesvee Manifestatie in Zwolle
Met de slogan ‘(H)eerlijk vlees uit passievolle fokkerij’ wil de organisatie van de Nationale Vleesvee Manifestatie bezoekers lokken naar de IJsselhallen.

Bedrijf in balans

Bewezen fokkoeien mogen oud worden bij piemontesefokkers Ad en Gerrie van Vught - bedrijfsreportage
Met dertig dieren op tien hectare en een nieuwe passende stal is het bedrijf van Ad en Gerrie van Vught in balans.

Iedereen prijs

Geen enkele fokstal of stier drukt stempel in Geffen
Het zwaartepunt van de regionale keuring in Geffen lag bij de pinken. Op den Berg Ysse en Flower van de Brinkerweg vochten om de prijzen tijdens de druk bezochte jaarmarkt.

Blanco start van een procesbegeleider

Lokale vleesveeproductie is de kracht van de Nederlandse vleesveesector volgens de nieuwe federatievoorzitter Guus Laeven - portret
De nieuwe voorzitter van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland vindt zichzelf geen diplomaat.

Ode aan de 'omgekeerde koe'

Wagyufokker Caroline Zeevenhooven wil voor de vleeskwaliteit honderd procent raszuivere dieren
In tien jaar tijd bouwde projectontwikkelaar Rob Baarsma samen met zijn partner Caroline Zeevenhooven een raszuivere Wagyuveestapel op.

Rust en vooruitgang

Nieuwe voorzitter van het Belgisch-Witblauwstamboek Giel Jacobs vindt dat het project Natuurlijke Luxe te ver op de muziek vooruitloopt
Na een hectische bestuursperiode is het nu tijd voor rust bij het Belgisch-Witblauwstamboek Nederland, vindt de kersverse voorzitter Giel Jacobs.

Vlaams stamboek voor Belgisch witblauw van start

Noël van Leeuwe: 'De drempel voor stamboekdeelname moet lager worden'
Meer vleesveehouders toegang verlenen tot afstammingsregistratie en stamboekwerking. Zo luidt het eerste doel van het nieuwe Vlaamse stamboek.

Markt moet fokdoel bepalen

Roald van Noort: 'We slagen er helaas als sector maar niet in om vlees mondiaal te "branden"' - VeeteeltVlees 10 jaar - 10 jaar portretten
Wie nu veehouder is, heeft een goede toekomst in het verschiet, stelt CRV-directeur Roald van Noort. Wel is het belangrijk om te werken aan de kostprijs en te luisteren naar de markt.
right