Sitemenu

maandag 18 juni 2018
content-main

Euroblonde, 2017, Sedan

Nieuws

Herbeleef de Euroblonde 2017

13-09-2017  · 4 reacties

De Europese confrontatie in het blonde d’Aquitaine ras was een uniek event met een internationale, individuele keuring van fokdieren en een landenkeuring. VeeteeltVlees maakte in het Franse Sedan beelden van dit bijzonder sfeervol evenement.

Nieuws

Op het Europees kampioenschap voor landenteams in het blonde d’Aquitaine ras werd Nederland tweede.

Nieuws

Op de nationale keuring in het blonde d’Aquitaine ras in het Franse Sedan behaalde Granada (v. Ushuaia) het algemeen kampioenschap. Granada was in het voorjaar te Parijs al SIA kampioene 2017.

De finalisten bij de volwassen koeien met als zesde van rechts, het nummer 324, Fatima du Moulin

Nieuws

In deze blog het verloop van de keuring voor de Nederlandse inzenders op de Euroblonde.

Nieuws

Tijdens de individuele keuringen op Euroblonde in het Franse Sedan, behaalde Nederland gisteren een rubrieksoverwinning.

Fatima du Moulin te Enter in 2015

Nieuws

Na een voor iedereen gespannen nacht waren gisteren om 8 uur alle dieren aanwezig op de exportstal van Teus Kuiper in Hoogblokland.

Nieuws

Marcel Gerritsen: 'Vorige weblog heb ik geschreven over wat er moest gebeuren om naar het EK te Sedan te gaan. Deze keer wil ik alle dieren presenteren die aan het Europees kampioenschap deelnemen. Geselecteerd zijn zes volwassen koeien, waarvan 1 met kalf, 2 pinken tussen 1 en 2 jaar, een jonge stier en een vaars die 1 keer gekalfd heeft.' 

EK-deelneemster Fatima du Moulin

Nieuws

Omdat de dieren die geselecteerd zijn voor de Europese confrontatie Euroblonde nu in quarantaine staan, lijkt het moment mij geschikt om wat neer te schrijven over het evenement zelf.

Nieuws

Na twee selectierondes heeft de commissie van het blonde d’Aquitaine stamboek Nederland een keuze gemaakt uit de aangeboden dieren voor de Europese blonde d’Aquitaine keuring of Euroblonde.  

right