Sitemenu

zondag 22 september 2019
content-main-left

Nieuws

De Schotse Boerenbond (NFU Scotland) eist van landbouwminister George Eustice de invoering van een oorsprongslabel voor ‘bewerkt‘ vlees. Dat meldt GlobalMeatnews.com

Aanleiding van de dwingende vraag is een praktijktest op 2.500 zogenaamde Schotse runderburgers uit lokale supers. In 96 procent van de gevallen waren de runderburgers geproduceerd in Schotland. Maar bij minder dan de helft was het hoofdingrediënt van Schotse oorsprong. 'De Schotse consument wordt dus misleid,' aldus NFU Scotland. ‘Ondanks een stringente regelgeving voor het toepassen van Schotse oorspronglabels voor verse vleesproducten, blijkt er dus een manco voor ‘bewerkte’ vleesproducten waardoor importvlees al te gemakkelijk in de bewerkte producten wordt verwerkt.'

In minder dan de helft van de gevallen waren de ingrediënten van de  Schotse runderburgers ook echt Schots. (foto: GlobalMeatnews.com)
In minder dan de helft van de gevallen waren de ingrediënten van de Schotse runderburgers ook echt Schots. (foto: GlobalMeatnews.com)
right